Firmanın arkasında Sony var. Bend Studio acemi bir stüdyo olmasına rağmen Days Gone'a büyük ihtimalle 200 milyon dolara yakın bütçe harcanmıştır, zaten belli oluyor ara sahne kalitesinden, prodüksiyon kalitesine. Bu firmaya bu kadar bütçe veren Sony neden sucker Punch'a 60 milyon dolar bütçe versin ki, o bütçe olayında bir işler dönüyor bence.
Hikayesini iyi olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir hikayesi var. Oynanış tarafını keyifli buldum. Sanat tasarımı da cidden mükemmel, ışıklandırma o kadar iyi yerleştirilmiş ki, oyunun her anı yağlı tablo gibi gözüküyor, tabii ki bunlar dışında başka bir artısı yok gözümde.
Days Gone'ın ben çok kötü bir oyun olduğunu düşünmüyorum, ortalama bir oyun, keza firma uzun süredir bu kadar büyük çaplı bir projeye girmemesine rağmen iyi bir iş çıkarmışlar. Days Gone'ın en iyi yaptığı şey, "sürüler" ve "atmosferi". Oyun bu iki şeyi bence çok iyi yapıyor. Görev dizaynları konusunda bu oyun size zaten çok bir şey vaat edemez ki ben kötü olduğunu düşünmüyorum, Days Gone'ın görev dizaynlarını. Bu arada Days Gone'daki kamplardan görev alabiliyorsunuz, bazı kişilerden.
Açık dünyası bomboş olmasına katılmıyorum, ortalıkta post apokaliptik bir dünya var. Kamplar, rip'çiler ve sürüler dışında çok bir yapacağınız başka bir aktivite yok ve zaten böyle olması gerekiyor dünyanın. Bu arada o MP3 görevi rezaletti ona katılıyorum, görevi yaparken sorgulamıştım, "oyunu neden oynuyorum" diye
. Days Gone'a 2. bir şans verilebilirdi, firma o acemiliğe rağmen ortalama bir iş yapmıştı ve 2. oyunda eksiklikleri kapatabilirlerdi.