İlla Windows 11 yükleyecekseniz atlas OS ya da ReviOS öneririm. Atlas OS çok şeffaf yapılan her değişikliği çekirdek kısmı hariç görebilirsiniz. Ben 2 yıldır atlas kullanıyorum ve çok memnunum.

Ognitorenks playbook daha avantajlı çünkü her şeyini kendinize özel değiştirebilirsiniz.

Ne olmuş yani? Atlas Playbook'da AME Wizard üzerinde çalışıyor, orada da istediğin gibi playbook yaparsın. Son kullanıcı için ifade eden şeyler değil bunlar.

Ame playbook da güvenli fakat düzenlemek bir tık daha zor. Ognitorenks hocamın sitesinde nasıl düzenleyeceğiniz, hazır configler vb. mevcut inf playbook sistemi için.

Arkadaş yeterli deneyime sahipse playbook ile kendisi yapabilir tabii.

Hazır Playbook'lar da var.

Merhaba günaydın,

PC'de bu aralar kasmalar donmalar vs. olmaya başladı, format gerektiğini düşündüm.
Araştırırken daha yüksek performans sağlayacağını iddia eden Ghost Spectre adında bir Windows sürümüyle karşılaştım.
Bu yazılımı mı Rufus'a atayım, yoksa normal Windows 11 Home language kasmayacak şekilde mi seçeyim? Kararsız kaldım.

Sistem özelliklerim:
R3 3100.
GTX 1650 Gaming OC.
EX-A320M- Gaming anakart.
8 GB RAM.
480GB SSD.
8 GB daha ram eklemelisiniz.

Evet farkındayım ama kullandığım uygulamalar zaten çok fazla değil Visual stack + Chrome.

Atlas OS öneririm. Custom ISO kullanmanıza gerek kalmıyor ve Windows güncellemelerini de alıyorsunuz. Birkaç aydır kullanıyorum ve memnunum.

Nereden indiriliyor hocam? Pek hakim değilim ama gerekiz uygulamalar vs yoktur değil mi?

Evet farkındayım ama kullandığım uygulamalar zaten çok fazla değil Visual stack + Chrome.

Nereden indiriliyor hocam? Pek hakim değilim ama gerekiz uygulamalar vs yoktur değil mi?
Yok. Temiz Windows kurulumu yaptıktan sonra Windows ve Microsoft Store Update'lerini yap. Sonra elle yapman gereken güncellemeleri yapacaksın ekran kartı sürücüsü gibi. Tüm bunları yapınca AtlasOS kuracaksın. Basit. Kurulumda özelleştiredebiliyordun birkaç seçenek var defender'i kaldır ya da kaldırma gibi.

Gereksiz uygulamalar yok.
Yukarıdaki iki siteden uygulamaları indirmeniz gerekiyor.
Yapamazsanız diye alttaki videoyuda ekliyorum. Ben bu videoyu izleyerek yüklemiştim.

Yok. Temiz Windows kurulumu yaptıktan sonra Windows ve Microsoft Store Update'lerini yap. Sonra elle yapman gereken güncellemeleri yapacaksın ekran kartı sürücüsü gibi. Tüm bunları yapınca AtlasOS kuracaksın. Basit. Kurulumda özelleştiredebiliyordun birkaç seçenek var Defender'i kaldır ya da kaldırma gibi.

Kurulan OS PC'ye herhangi bir zarar verir mi peki ve Türkçe mi?