Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Hiç şaşırmadım. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede ertesi gün sizi tutuklarlar avukat bile bulamazsınız. Boş yere iyi oldu tutuklanması filan yazmayın. İyice irana afganistana dönüyoruz haberiniz yok. Suudiler bile bizden daha laik olma yolundalar.

@sahnelerde Bazılarını almıyorum. Mesela kendisinin diretmelerinden sonra nar ekşisi ve limon soslarıyla ilgili düzenleme geldi. Artık insanlar nar ekşisi yazan bir şey aldıklarında gerçekten nar ekşisi almış olacaklar. Adam, tüketici etikette gördüğü şeye para versin diye uğraşıyor kısaca.

Sen onun için de bu var şu var dediğinde o ürünü almıyor musun? Bunu merak ettim. Almıyorsan sıkıntı yok.

Şahsen ülker ürünlerini tercih etmiyorum. Zaten kafa TV programından beridir sevmiyordum. İçeriğini öğrenince daha da nefret ettim.

@sahnelerde bazılarını almıyorum. Mesela kendisinin diretmelerinden sonra nar ekşisi ve limon soslarıyla ilgili düzenleme geldi. Artık insanlar nar ekşisi yazan bir şey aldıklarında gerçekten nar ekşisi almış olacaklar. Adam, tüketici etikette gördüğü şeye para versin diye uğraşıyor kısaca.

Nar ekşisi kırmızı çizgimdir. Kemal kükrer nar ekşisi alırdım sürekli(sos değil normal ekşi). Bu düzenlemenin gelmesi iyi oldu.

İthal paketli ürün (paketliden kastım doğal olmayan ve içerisinde katkı maddesi içeren her gıda ürünü) alan, ya da yurtdışında bulunmuş olup, paketli ürün satın alıp, ambalaj üzerindeki içerikleri okuyanlar fark edecektir ki bizde gıda prosedürlerine uygun görülüp, yurtdışında bu maddelerin bazılarını görmeyebiliyorsunuz.

Şunu da belirtmek isterim, yurtdışında benim tecrübe ettiğim kadarıyla en azından ürün ambalajları üzerinde büyük bir şekilde belirtilir kullanılan her katkı maddesi. Bunun yanında ürünün kalorisi ve enerji miktarları da büyük bir şekilde yazılır. Siz de vücudunuza ne kadar oranda ne alacağınızı bilirsiniz. Ve bu suni gıdaların yanında da daha az katkı maddesi içeren ürünler de bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Amerika'da satılan Garden Veggie Straws içerisinde bir çok organik malzeme bulunuyor. Siz de market raflarında seçerken isterseniz klasik Doritos'unuzu ister Ruffles'ınızı alıyorsunuz, ve yahut daha az zararlı olan bu Garden Veggie cipsini seçiyorsunuz.

Organik mısır unu, organik patates unu, organik patates nişastası, organik mısır nişastası, organik pirinç unu, tuz, organik şeker kamışı, organik ıspanak tozu, organik domates tozu, organik pancar tozu (renkli), organik zerdeçal (renkli), organik ayçiçeği ve /veya organik aspir yağı.

Bizde bu üründen bulunmuyor, benzerleri temin edilebilir ama gidip marketlerde kolayca bulabileceğiniz ürünler değiller. Elde etmesi basit değil, onun yerine marketlerde satılan paketli ürünlerin hepsi birbirinden beter. Gıda Dedektifi de çok güzel çalışmalar yaptı şu zamana kadar, toplumu bilinçlendirmek ve insanların aslında vücutlarına ne aldıklarını göstermek için çalıştı hep. Unutmayın ki şirketler dostunuz değildir. Eğer bir şirket, ürünleri hakkında olumsuz geri bildirim almaya başlarsa elbet bunu sonlandırmak isteyecektir. Adam da bu yüzden ''ne yediğinizi bilin'' diyor. 1. dünya ülkesi olmayabiliriz ama 10. dünya ülkesi gibi beslenmek zorunda da değiliz.