Çözüldü Gigabyte 7700 XT çok sesli çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 135
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wus

Becerikli
Arkadaşlar selam. Yeni kurduğum sistemimin ekran kartı oyun esnasında bir anda çok sesli çalışıyor 10 15 saniye sonra fan hızları tekrar düşüyor ama sonra tekrardan aynı durum oluyor, bunun bir çözümü var mıdır?
Ekran kartı modeli Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC.

..webp

ETS 2 1080p fan hızlarının arttığı zaman durum bu şekilde oluyor. 74 derece olan hotspot sıcaklığı. Farklı oyunlarda da durum aynı, CS'de bile bazen takım seçme ekranında vs. bir anda fanlar coşuyor sonra geri yavaşlıyor.

Çözüm
Evet, RGB Fusion için indirmiştim sonra fanlar böyle olunca fan ayarlarını da kurcaladım biraz. Sonradan faydasını göremeyince fanları default ayara çektim tekrardan. Ne yapmamı önerirsiniz?

Direkt sil derim. Anakart yazılımından yaparsın RGB'leri. Kartın anasını ağlatıyor o yazılım. Ne yaparsak yapalım çözemedik @Ruindry ile. Kalıntı dosyalarını da silmen lazım.
Hotspotu 74 derece hocam. Gigabyte yazılımını indirdiyse konu sahibi %100 ondan kaynaklı. Rezalet bir yazılım %10 yükte başlıyor 4K RPM cevirmeye.
Evet, RGB Fusion için indirmiştim sonra fanlar böyle olunca fan ayarlarını da kurcaladım biraz. Sonradan faydasını göremeyince fanları default ayara çektim tekrardan. Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Direkt sil derim. Anakart yazılımından yaparsın RGB'leri. Kartın anasını ağlatıyor o yazılım. Ne yaparsak yapalım çözemedik @Ruindry ile. Kalıntı dosyalarını da silmen lazım.

Çözüm
Bende de aynı kart aynı sorun var, Gigabyte Control Center (GCC) uygulamasından mı kaynaklı şimdi?
Evet hocam, uygulamayı kaldırdım. Radeon Software'dan GPU ve CPU ayarlarını sıfırladım, (Overclock ayarlarınız vs. gidebilir. Bende ekstra bir ayar yoktu.) bilgisayarı yeniden başlattım ve sorunum çözüldü.

Hotspotu 74 derece hocam. Gigabyte yazılımını indirdiyse konu sahibi %100 ondan kaynaklı. Rezalet bir yazılım %10 yükte başlıyor 4K RPM cevirmeye.
Teşekkür ederim hocam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt