Hielah

Uzman
Selamlar. Yaklaşık 3 gün boyunca uğraştığım ve stabil olacak şekilde yapacağim maksimum OC'u buldum. Bu OC ayarları 7700XT ekran kartım neredeyse 7800XT performansına ulaştığına rahatlıkla söyleyebilirim, Oyun benchmarklarını tek tek buraya atarak sayfayı doldurmaya çalışmayacağım fakat güncel ve ekran kartı katili olan oyun olan Black Myth Wukong'un benchmark sonucunun ekran görüntüsünü buraya atıyorum, hem OC'suz, hem de OC'lu olarak. Aynı zamanda 7800XT ile yapılmış bir benchmark'ı da buraya atacağım. Not: çözünürlük ve diğer tüm ayarların hepsi aynıdır.

7700XT OC olmadan:
Screenshot 2025-04-05 154522.webp

OC ile:
Screenshot 2025-04-05 154041.webp

Bu da 7800XT'nin performansı, bütün ayarlar aynı.

7800xt.webp

OC değerlerim:
7700XT OC.webp

Bu ayarlar kullandığınız 7700XT'nin modeline göre farklılık gösterebilir.

Önemli: OC ayarlarını mutlaka hangi oyunu OC ile oynamak istiyorsanız o şekilde seçin. Yani oyun profili atayarak yapın.

Selamlar. Yaklaşık 3 gün boyunca uğraştığım ve stabil olacak şekilde yapacağim maksimum OC'u buldum. Bu OC ayarları 7700XT ekran kartım neredeyse 7800XT performansına ulaştığına rahatlıkla söyleyebilirim, Oyun benchmarklarını tek tek buraya atarak sayfayı doldurmaya çalışmayacağım fakat güncel ve ekran kartı katili olan oyun olan Black Myth Wukong'un benchmark sonucunun ekran görüntüsünü buraya atıyorum, hem OC'suz, hem de OC'lu olarak. Aynı zamanda 7800XT ile yapılmış bir benchmark'ı da buraya atacağım. Not: çözünürlük ve diğer tüm ayarların hepsi aynıdır.

7700XT OC olmadan:
Eki Görüntüle 138141

OC ile:
Eki Görüntüle 138142

Bu da 7800XT'nin performansı, bütün ayarlar aynı.

Eki Görüntüle 138146

OC değerlerim:
Eki Görüntüle 138147

Bu ayarlar kullandığınız 7700XT'nin modeline göre farklılık gösterebilir.

Önemli: OC ayarlarını mutlaka hangi oyunu OC ile oynamak istiyorsanız o şekilde seçin. Yani oyun profili atayarak yapın.

GIGABYTE 7700XT için Overclock (OC) Ayarları​

Aşağıdaki adımları izleyerek 7700XT ekran kartınızda optimal bir overclock ayarı yapabilirsiniz. Bu ayarları uygulamadan önce kartınızın soğutma çözümlerinin yeterli olduğundan emin olun.

# 1. Aşama: Yazılım Kurulumu

- AMD Adrenalin Yazılımı: Ekran kartınızın ayarlarını optimize etmek için gerekli.
- HWMonitor veya MSI Afterburner: Sıcaklık, voltaj ve saat hızlarını takip etme amacıyla.

# 2. Aşama: Temel Ayarları Belirleme

- Min/Max CPU Saat Hızı:
- Minimum: 3000 MHz
- Maksimum: 3100 MHz
- Voltaj: mV değerini 900-1000 mV arasında ayarlayın.

# 3. Aşama: VRAM Ayarları

- Max VRAM Saat Hızı: 2614 MHz ayarla.
- VRAM Tuning: Gerekirse ileri seviye ayarları yapın.

# 4. Aşama: Power Tuning

- Toplam Güç Limitini: 25 W olarak ayarla (Bunu GPU'nuzun gereksinimlerine göre ayarlamak önemlidir).
- Power Limit: %15 oranında ayarlayın.

# 5. Aşama: Fan Kontrolü

- Fan Hızını Ayarlama: GPU sıcaklığına göre fan hızını optimize edin. Örneğin, 62°C'den itibaren fan hızını artırabilirsiniz.

# 6. Aşama: Oyun Profilini Ayarlama

- Her oyuna özel profiller oluşturun. Hangi oyunu oynayacaksanız o profil üzerinden OC ayarlarını yapın.

# 7. Aşama: Test Etme

- Benchmark Araçları: OC ayarlarını test etmek için oyun benchmarkları veya 3DMark kullanın.
- Sıcaklık Takibi: Sıcaklıkları izleyin ve 80°C'nin üzerine çıkmadığından emin olun.

# 8. Aşama: Son Kontrol ve Stabilite

- Test sonuçlarını kaydedin ve OC stabilitesini kontrol edin.
- Gerekirse ayarları tekrar gözden geçirerek ince ayarlar yapın.

Herhangi bir problemle karşılaşırsanız veya sorun yaşarsanız, daha fazla bilgi almak için ekran kartı veya sistem bileşenlerinizin detaylarını belirtin.