RAM'lerim şu an da 2133 MHz'de çalışıyor BIOS'tan XMP aktif edince 3600 MHz'ye çıkıyor fakat oyuna girince birkaç dakika sonra oyun donuyor ve kapanıyor. XMP'yi devre dışı bıraktığımda rahatlıkla oyuna girip oynuyorum herhangi bir sorun yok.
Not: BIOS güncel.

Anakart: Gigabyte A520M K V2
RAM: 2X ( G.Skill 8 GB Ripjaws 3600 MHz CL18 DDR4)
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce
PSU: MSI 650W 80+ Plus Bronze (MSI MAG Forge 120A B65 kasa ile birlikte gelen PSU)

RAM'lerim şu an da 2133 MHz'de çalışıyor BIOS'tan XMP aktif edince 3600 MHz'ye çıkıyor fakat oyuna girince birkaç dakika sonra oyun donuyor ve kapanıyor. XMP'yi devre dışı bıraktığımda rahatlıkla oyuna girip oynuyorum herhangi bir sorun yok.
Not: BIOS güncel.

Anakart: Gigabyte A520M K V2
RAM: 2X ( G.Skill 8 GB Ripjaws 3600 MHz CL18 DDR4)
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce
PSU: MSI 650W 80+ Plus Bronze (MSI MAG Forge 120A B65 kasa ile birlikte gelen PSU)
XMP açıkken Memtest86 yap. FAIL çıkıyorsa, XMP ayarlarında bir sorun vardır. Dolayısıyla oyundan atmasının sebebi de odur. Mavi ekran bile alıyor olabilirsin.

İşlemciniz ne? RAM'ler ayrı ayrı mı alındı? Kit olarak mı?
İşlemciyi unutmuşum.
Ryzen 5600X
RAM'ler ayrı iki paket olarak geldi.
XMP açıkken Memtest86 yap. FAIL çıkıyorsa, XMP ayarlarında bir sorun vardır. Dolayısıyla oyundan atmasının sebebi de odur. Mavi ekran bile alıyor olabilirsin.
Mavi ekran almıyorum oyun dışında bir sorun yok.

İşlemciyi unutmuşum.
Ryzen 5600X
RAM'ler ayrı iki paket olarak geldi.

Mavi ekran almıyorum oyun dışında bir sorun yok.
@20424 in dediğine ek olarak, dediğim gibi işte, stabilite sorunu var onun da sebebi ya XMP ayarlarında bir sorun var ya da ayrı ayrı RAM aldığın için uyuşmazlık var. Vendor farkı varsa ondan da yapar. (Micron, SK Hynix, Samsung...)

Son düzenleme:
İkisi tamamen aynı zaten satın aldığım yer böyle satıyordu.
Aynı deyince aynı olmuyor işte, birçok etken var farklılaştıran, aynı pakette kit halinde değilse aynı olma ihtimalleri çok düşük.
2 farklı tekli ambalajda almak farklı, tek ambalajda 2 tane RAM olması -kit- farklı. Kit değilse birbirlerinden farklı olabilirler.

CPU-Z yükleyip RAM'lerinin seri numaralarını gönder de bakalım.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 56
  • 2.webp
    2.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 41
  • 3.webp
    3.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 57