Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dantemustdie

Çalışkan
Yer
Adana
Dostlar, Gigabyte A520M K V2 rev 1.1 anakartim var. Gerek duymadigim icin CSM kapatip Secure Boot acmadim, yaptığım zaman soft brick olur mu? Hâlâ devam ediyor mu bu sorun? Bilen birisi bilgilendirirse sevinirim.

GPU: RTX 5060

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eksik bilgi vermisim benim hatam. Ekran kartim RTX 5060, yani UEFI destegi var. Sistem bilgisinde BIOS modu UEFI, BIOS'um guncel degil. FC surumu Mart 2024 tarihli, son surum ise Ekim 2025 tarihli bir surum.
İstersen içinin rahat olması için önce BIOS güncelle, sonra CSM kapatıp Secure Boot aç. Elindeki anakart ve ekran kartıyla sorun yaşamaman lazım. Şu ana kadar bu anakarttan elime 3 tane geçti ve RX 6600 XT, RX 6700, RX 6700 XT, RTX 3060 Ti ekran kartlarıyla denedim hepsinde CSM kapalıyken görüntü aldım.
Ekran kartın nedir? Ben bu anakartı birkaç ay kullandım ve ilk günden BIOS bile güncellemeden CSM kapatıp Secure Boot açtım hiçbir sorun yaşamadım RX 6600 XT ile.
Eksik bilgi vermisim benim hatam. Ekran kartim RTX 5060, yani UEFI destegi var. Sistem bilgisinde BIOS modu UEFI, BIOS'um guncel degil. FC surumu Mart 2024 tarihli, son surum ise Ekim 2025 tarihli bir surum.

İstersen içinin rahat olması için önce BIOS güncelle, sonra CSM kapatıp Secure Boot aç. Elindeki anakart ve ekran kartıyla sorun yaşamaman lazım. Şu ana kadar bu anakarttan elime 3 tane geçti ve RX 6600 XT, RX 6700, RX 6700 XT, RTX 3060 Ti ekran kartlarıyla denedim hepsinde CSM kapalıyken görüntü aldım.

Çözüm
Hocam 5060 eski donanım olarak geçmez heralde.

Bir BIOS güncellemesi yapıp açıyorum o zaman, görüntü alırsam yanıtlarım. :D

@14925 hocam BIOS'u guncelleyip hemen ardindan açtım Secure Boot secenegini, cok sukur goruntu aldim herhangi bir sıkıntı yasamadim. Açıkçası tirsmiyordum diyemem o yuzden bolca teşekkür ediyorum ilgi alakan icin.

Bir BIOS güncellemesi yapıp açıyorum o zaman, görüntü alırsam yanıtlarım. :D

@14925 hocam BIOS'u guncelleyip hemen ardindan açtım Secure Boot secenegini, cok sukur goruntu aldim herhangi bir sıkıntı yasamadim. Açıkçası tirsmiyordum diyemem o yuzden bolca teşekkür ediyorum ilgi alakan icin.
Rica ederim 🙃