Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maximus

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, bu forumdaki ilk konum, herkese selamlar.

Dün yeni bir bilgisayar topladım, sistem özellikleri aşağıda yer alıyor. Ancak kurulumdan sonra bazı problemlerle karşılaştım:
  • 1. Ekran kartını HDMI portundan bağladığımda “No Signal” hatası alıyorum. Ancak DisplayPort ile başka bir monitöre bağladığımda görüntü geliyor ve sistem sorunsuz açılıyor.
  • 2. Ayarları yaptıktan sonra "kaydet ve yeniden başlat" işlemi sonrası sistem BIOS’a tekrar girmiyor. Ekran siyah kalıyor. “No bootable device” gibi bir hata mesajı almıyorum. Ancak fanların çalışmasından sistemin yeniden başlatıldığını anlayabiliyorum. PC’yi tamamen kapatıp açmadan BIOS ekranı gelmiyor.
  • 3. Bu akşam, yeni bir Windows 11 kurulum medyası hazırlayıp deneyeceğim.
  • 4. BIOS güncellemesi yapmayı ise şu aşamada riskli görüyorum. Sistem kendi kendine restart attığı için güncelleme yarım kalabilir ve anakart zarar görebilir diye endişeliyim.
RAM, işlemci ve diğer bileşenlerde şu an için bir sorun görünmüyor.

Sistem Özellikleri:
  • Anakart: Gigabyte A620M DS3H 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • RAM: Corsair 16 GB Vengeance LPX 5600MHz
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5070 12GB
  • Kasa & PSU: MSI MAG Forge 750W 80+ Bronze
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diğer HDMI monitör ile de durum aynı değil mi? Anakart belki de baştan beri bozuktu :unsure:

Diğer monitörde baştan beri hiç sinyal alamıyordum, 4K olanda kapatıp açınca BIOS ekranı geliyordu ama restart atınca gelmiyordu. Anakart ikinci el vs olsa anlayacağım da, daha dün İtopya'dan aldım.

Kurulum için en erken 29'una tarih verilince şehir dışında olacağım için kurulum hizmeti almadım, umarım değişiklik aşamasında sorun yaşatmazlar.

Çözümü anlatıyorum: Öncelikle her şeyi söküp(işlemci dahil) sadece güç pinlerini bağlayıp anakartın BIOS USB kısmına anakartın biosunun ilk versiyonununu Gigabyte. Bin olarak isimlendirerek attım. Sonrasında Q-flash tuşuna basılı tutup cihazı Q-flash moduna aldım. Bir süre bekledikten sonra ışıkları söndü ve işlemci + 1 RAM olacak şekilde takıp VGA to HDMI dönüştürücü vasıtasıyla onboard GPU slotunu kullanarak görüntü aldım. Sonrasında, BIOS'u güncelleyip SSD, RAM ve ekran kartını sırasıyla taktım. En son olarak ekran kartından görüntü almayı başardım.
  1. Windows kurulu değilken HDMI'dan görüntü gelmiyorsa UEFI modunda yolanan çözünürlük ve Hz'i monitör desteklemiyor olabilir.
  2. Bu sorun geçen topladığım Gigabyte anakartlı sistemde de oldu. Sizde belki BIOS güncelleme ile çözülür.
  3. Fark olacağını sanmıyorum. Olay Windows kaynaklı değil bence.
  4. BIOS güncelleme yapacağınız ilk iş olmalıydı.
BIOS güncellemenizi şiddetle tavsiye ederim:

Rev 1.0 BIOS: https://www.gigabyte.com/Motherboard/A620M-DS3H-rev-10/support#dl
Rev 1.1 BIOS: https://www.gigabyte.com/Motherboard/A620M-DS3H-rev-11/support#dl

BIOS güncellemesini yapmaktan bir nebze korkmadım değil. Sistemin kendisini reboot etmesi gerektiği, ve reboottan sonra BIOS ekranına gelmediği için sorun yaşatabileceği düşüncesi ile ama sizlerin yazısını dikkate alıp ilk olarak BIOS güncellemesi deneyeceğim.

Daha temiz bilgi verebilmek adına,

Denediğim ilk monitör: ASUS 27'' VG278QF 165Hz 0.5ms DVI-D HDMI DP.
2. Monitör: Samsung Odyssey G8 LS32DG802SUXUF 32" 4K

Sizin topladığınız sistemde nasıl çözüldü? Eğer BIOS güncellemesinden sonra da aynı problemi yaşarsam birde o çözümü denemek isterim.

Desteğiniz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Eğer işlemcinde “G” veya “GE” takısı yoksa, HDMI çıkışı doğal olarak sinyal vermez. Bu durumda harici ekran kartı kullanman gerekir. Teknik destek için 11858'i aramanı önerebilirim.

Harici ekran kartı kullanıyorum zaten, ona rağmen görüntü HDMI tarafından gelmiyor.

@Recep Baltaş BIOS güncellemesini yaparken ready to reboot aşamasına geldi. Reboottan sonra bir daha BIOS menüsüne girmiyor. Klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor…

Sizin videonuzu izleyip clear CMOS yaptım. Tek RAM olarak denedim. Onboard GPU ile de denedim. Açılışta sol üstte DisplayPort olduğu yazıyor ama klavye ve fareye güç gelmiyor.

Ek olarak yaptıklarım: BIOS pilini söküp taktım. Ekran kartını söktüm. Post aşamasına hiçbir şekilde gelemiyorum. @Recep Baltaş.

Tahminlerimce anakart brick oldu. Hayırlı olsun.

Diğer HDMI monitör ile de durum aynı değil mi? Anakart belki de baştan beri bozuktu :unsure:

Diğer monitörde baştan beri hiç sinyal alamıyordum, 4K olanda kapatıp açınca BIOS ekranı geliyordu ama restart atınca gelmiyordu. Anakart ikinci el vs olsa anlayacağım da, daha dün İtopya'dan aldım.

Kurulum için en erken 29'una tarih verilince şehir dışında olacağım için kurulum hizmeti almadım, umarım değişiklik aşamasında sorun yaşatmazlar.

Çözümü anlatıyorum: Öncelikle her şeyi söküp(işlemci dahil) sadece güç pinlerini bağlayıp anakartın BIOS USB kısmına anakartın biosunun ilk versiyonununu Gigabyte. Bin olarak isimlendirerek attım. Sonrasında Q-flash tuşuna basılı tutup cihazı Q-flash moduna aldım. Bir süre bekledikten sonra ışıkları söndü ve işlemci + 1 RAM olacak şekilde takıp VGA to HDMI dönüştürücü vasıtasıyla onboard GPU slotunu kullanarak görüntü aldım. Sonrasında, BIOS'u güncelleyip SSD, RAM ve ekran kartını sırasıyla taktım. En son olarak ekran kartından görüntü almayı başardım.

Son düzenleme:
Çözüm