Gigabyte A620MH anakartta Secure Boot açılmalı mı?

Orderdeep

Çalışkan
Gigabyte A620MH model anakarta sahibim, oynamak istediğim güncel oyunlarda Secure Boot'un açık olması gerekmekteymiş, en son Recep Bey'in izlediğim videolarında bu marka anakartlarin Secure Boot açıldığında brick olma potansiyeli olduğunu söylemişti. Hala aynı problem devam etmekte mi acaba? İnternette güncel bir bilgi bulamadim sizlere sormak istedim. Teşekkürler.

Kullandığım sistemim:
  • Ryzen 5 7600
  • RX 7700XT
  • A620M H
  • 48 GB DDR5 bellek.

Açınca bildirir misiniz. Merak içindeyim çünkü bu sorun neden kaynaklanıyor.

Bahsi geçen sorun UEFI olmayan eski kartlarda Secure Boot açınca oluyordu, güncel bir ekran kartı ile görüntü alınabiliyor.

Brick olayı Secure Boot açarken platform key ile ilgili bir ayar yapıldığında oluyor, o zaman BIOS yazdırmak gerekiyor ama bu sorun çok nadir.

BIOS güncel olsun Secure Boot açabilirsiniz o sistemde, sadece platform key ile ilgili bir soru sorarsa iptal edin, açmayın.

@Orderdeep

Açınca bildirir misiniz? Merak içindeyim çünkü bu sorun neden kaynaklanıyor?

Şu an aktif halde, pek kullanma fırsatı bulamadım PC'yi iş güç yüzünden ama kullandığım sürede bir takılma deneyimlemedim bu vakte kadar, eğer gerçekleşirse bu başlıkta yazarım birlikte çözüm ararız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…