Vallahi hacı yerinde olsam ASUS- MSI - ASRock - BIOSTAR falan alırım.

Gigabyte markasına oldum olası güvenim olmadı. Anakartları fiyat performans eyvallah da ama hep bir sorun çıktığına inanıyorum.

Valla hacı yerinde olsam Asus- Msi - Asrock - Biostar felan alırım.

Gigabyte markasına oldum olası güvenim olmadı. Anakartları fiyat performans eyvallahta ama hep bir sorun çıktığına inanıyorum.
Hocam varsa bir öneriniz paylaşın lütfen. İlla bu olacak diye bir ısrarım yok fakat 8k'dan fazla vermek istemiyorum.

4 RAM girişli Sapphire bile ondan kaliteli benim gözümde.

4 RAM slotu olması, kartın iyi olduğu anlamına gelmiyor. B850M-Force aldığın MHz değerini, o 4 slotlu anakart ile alamazsın. 2 sotlu kartlar özellikle, yüksek frekans almak için üretilen modeller. AM5 sistem, Intel'ya da AM4 sisteme benzemez. Sapphire alanlar, birer birer iade etmeye başladı, RAM training süresi bazen çok uzuyor, BIOS tam stabil değil, ara yüzde takılma yaşayanlar var, yani o markanın gelişmesine daha 2-3 yıl var. 2 slotlu B850M-Force ve B850M-K modelinin, RAM ile işlemci arasındaki veri aktarma yolu daha kısadır, bu bir avantaj sayılır, bu iki modelin verdiği performansı MSI de 25.000 TL'lik karttan alabiliyorsun, aşağısı vermiyor.