Berko0909

Çalışkan
Cihaz
Aorus 5 SE4
Dostlar, selam.

Gigabyte Aorus 5 SE4 model bir cihazım var. En güçlü RTX 3070 modeli olan (130+15) W'lik GPU, Intel i7-12700H CPU ve 512 GB'lık SSD var cihazda. FurMark vb. testlerde 70 dereceyi asla geçmiyor; ancak pili problemli. Yeni pil aldım, 5.000 TL'ye; fakat peşine düşemiyorum, "beyin aktarımı” mı ne gerekiyormuş sanırım.

Sadede gelecek olursam, bunu 35.000 TL'ye ilana koydum; ancak pek arayan soran yok. Yurt dışı, İngilizce/Arapça klavyeli cihazlara 45.000 TL yazmışlar. Sadece anakartını da ortalama 20-25 bin bandına satıyorlar. Sizce yazdığım fiyat ederinin üstünde mi? Buna ek olarak, üzerine para vereceğim mini kasalar veya üst model dizüstüler ile de takasa uygundur diye de belirttim.

images.webp

Sahibinden'de kimin hangi urune ne yazdigina takilma onlarin cogu satilmiyor zaten. Satmak istiyorsan sifir urunlere gore bir degerlendirme yapacaksin. Yani mesela RTX 4060 ve daha guncel islemcili bir cihazin sifiri ne kadar satiliyor ona gore bakman gerek. Ayrica sifir urunde pesin fiyatina 6 taksit avantaji var. 35K nakit parasi olan birisi pesin fiyatina 6 taksitle 40-45K civarina cikabilir. Ote yandan sen nakit 35K istiyorsun. Urunun pilinde de ariza var demissin, alan kisi senden yeni pil alacak olsa da bununla ugrasacak. Yani demem o ki 35K bana biraz fazla geldi. Tum bunlarin haricinde oturdugun il de onemli. Istanbul - Ankara - Izmir gibi yerlerde arayan sonra daha cok olur, diger sehirlerde fiyati ederinden biraz daha kirman gerekebilir.

Sahibinden'de kimin hangi urune ne yazdigina takilma onlarin cogu satilmiyor zaten. Satmak istiyorsan sifir urunlere gore bir degerlendirme yapacaksin. Yani mesela RTX 4060 ve daha guncel islemcili bir cihazin sifiri ne kadar satiliyor ona gore bakman gerek. Ayrica sifir urunde pesin fiyatina 6 taksit avantaji var. 35k nakit parasi olan birisi pesin fiyatina 6 taksitle 40-45k civarina cikabilir. Ote yandan sen nakit 35k istiyorsun. Urunun pilinde de ariza var demissin, alan kisi senden yeni pil alacak olsa da bununla ugrasıcak. Yani demem o ki 35k bana biraz fazla geldi. Tum bunlarin haricinde oturdugun il de onemli. İstanbul - Ankara - İzmir gibi yerlerde arayan sonra daha cok olur, diger sehirlerde fiyati ederinden biraz daha kirman gerekebilir.

Hocam eli yüzü düzgün 4060'lı cihazlar gördüğüm kadarıyla 40k bandında yaklaşık olarak. Sizce benim buna ne kadar yazmam gerekli? Cihazdan fazlasıyla memnunum ancak batarya benim için kritik. Gittiğim her yerde priz bulamıyorum.

Telefon (iPhone),tablet (iPhone), motor gibi cihazlar ile takas etmeye çalışabilirsin.

Hocam bana sürekli bir PC gerekli maalesef o aradaki boşluğu beklemem imkansız benim için.

Hocam eli yüzü düzgün 4060'lı cihazlar gördüğüm kadarıyla 40k bandında yaklaşık olarak. Sizce benim buna ne kadar yazmam gerekli? Cihazdan fazlasıyla memnunum ancak batarya benim için kritik. Gittiğim her yerde priz bulamıyorum.

Hocam bana sürekli bir PC gerekli maalesef o aradaki boşluğu beklemem imkansız benim için.

30K yazardim ben sahsen. 28K'ya kadar pazarlikla duserdim. Istanbul - Izmir - Ankara gibi yerlerde yasamiyorsaniz biraz daha dusmek zorunda kalabilirsiniz. Eger gercekten satmak istiyorsaniz Sahibinden'de diger sacma sapan ilanlara bakmayin. Arabalarda da bu boyledir. Bazen oyle ilanlar oluyor o arabanin o fiyati etmeyecegini biliyorum en bastan favoriye atip bekliyorum. Seve seve fiyat dusuyorlar mecburen. Eger satmak istiyorsaniz biraz makul dusunmek lazim. 2 nesil eski donanima sahip, pil sorunlu ve garantisi olmayan bir laptopun 30K'dan fazla etmemesi lazim.

Millet 10K'ya 1050 Ti'li kasa satiyordu ben gece ay eski GTX970'li kasami 5500 TL'ye verdim mesela. Milletin 28-29K'lardan ilana koydugu 16GB M1 islemcili MacBook Pro'yu ben muthis kondisyonlu olmasina ragmen 25'den ilana koydum 23'e sattim mesela. Bizim milletimiz maalesef kendi malini satarken haddinden fazla deger bicer, baskasinin malini alirken de 3 TL fazla vermemek icin sekilden sekle girer.