Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zAtius

Uzman
Gigabyte Aorus model s AMD.
X570 Aorus Pro Wi-Fi.
BIOS Version: F35.
BIOS Date: 01/04/2022.

Şimdi PC aldığımda BIOS sürümü buydu. Ben de F39 sürümünü indirdim ve BIOS'a geçip başlattım. Kurulum bitti, reset için geri sayıma geçti 3 2 1 ve siyah ekranda kaldı.

Daha sonra daha eski bir sürüm yüklemek istedim Q Flash Plus ile. Örnek F39 F37 F35 Q Flash Plus ile yükledim, PC açıldı. Windows başlangıç sesi var, klavye kasa RGB yanıyor ama siyah ekranda kalıyor.
CLR_CMOS yaptım, değişen bir şey olmadı. DP HDMI kabloları ile denedim. 32 GB tek slot RAM vardı, söktüm 8 GB taktım, yine aynı.

Akşam akşam bir çözüm önerisi olan var mı?

Çözüm
Sorun Riser'deymiş. BIOS sonrasını kendisini auto'ya almış. Ekran kartını direkt takıp Gen3 yapınca sistem aktif hale geldi.
Gigabyte Aorus model s AMD.
X570 Aorus Pro Wi-Fi
BIOS version: F35.
BIOS date: 01/04/2022

Şimdi PC aldığımda BIOS sürümü buydu. Ben de F39 sürümünü indirdim ve BIOS'a geçip başlattım. Kurulum bitti, reset için geri sayıma geçti 3 2 1 ve siyah ekranda kaldı.

Daha sonra daha eski bir sürüm yüklemek istedim Q flash Plus ile. Örnek F39 F37 F35 Q flash Plus ile yükledim, PC açıldı. Windows başlangıç sesi var, klavye kasa RGB yanıyor ama siyah ekranda kalıyor.
CLR_CMOS yaptım, değişen bir şey olmadı. DP HDMI kabloları ile denedim. 32 GB tek slot RAM vardı, söktüm 8 GB taktım, yine aynı.

Akşam akşam bir çözüm önerisi olan var mı?

Windows açıldıktan sonra mı görüntü yok yoksa hiç mi ekran gelmiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows açıldıktan sonra mı görüntü yok yoksa hiç mi ekran gelmiyor?
Hiç ekran gelmiyor, direkt siyah ekranda klavyeye ışık geliyor, kasa RGB çalışıyor, direkt siyah ekranda hiç tepkisiz.

Hocam monitörden eminiz değil mi? BIOS update ile monitor sıkıntısı aynı ana denk gelmiş olmasın?
Çift monitör ve yedek sistem var hocam, sıkıntı yok 😅 sonuç aynı.

Hiç ekran gelmiyor direk siyah ekranda klavyeye ışık geliyor kasa RGB çalısıyor direk siyah ekranda hiç tepkisiz.

O zaman tekrardan Q flash yapınız en son beta olmayan sürümde 5-10 dakika bekleyin yine ekran gelmezse garantisi devam ediyorsa garantiye verin.

Sorun Riser'deymiş. BIOS sonrasını kendisini auto'ya almış. Ekran kartını direkt takıp Gen3 yapınca sistem aktif hale geldi.

Çözüm