Gigabyte Aorus X870 ICE anakartta DRAM ışığı yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UnkownTecho
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 168
  • Etiketler Etiketler
    dram

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar merhaba, işlemci R7 9800X3D. Taktım, görüntü gelmedi. DRAM ışığı yanıyor.
Yeniden R9 9900X işlemcimi taktım, yine DRAM yanıyor.
CMOS pili çıkardım 2 kere sıfırlansın diye, yine olmadı. Niye acaba?
Tek RAM olarak denedim yine görüntü gelmiyor, DRAM yanıyor. CPU ışığı veya VGA ışığı yanmıyor, sadece DRAM yanıyor.
Silgiyle temizledim RAM'leri, görüntü yok. Bana mısın demiyor.
Bir önceki anakartımda 2-3 tane anakart pinim yamuktu Dual channel çalıştıramıyordum, onun için yeni anakart aldım. Gigabyte Aorus X870 ICE anakart pinlerine baktım sökerken yanlış bir şey mi yaptım diye lakin yamulma veya kırık yok pinlerde, deli olacağım. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Elindeki kartta Q-Flash Plus özelliği var, işlemci ve RAM’i söküp arkadaki o özel USB portundan güncel BIOS’u tekrar yazdırmayı dene. Çünkü iki işlemcide de aynı hatayı alıyorsan sorun işlemcide değil, anakartın haberleşme protokolündedir. RAM’i de mutlaka A2, yani işlemciden sonraki ikinci slota tek modül takarak dene. Pinlerde sorun yok diyorsun ama anakartın montaj vidalarını çok sıktıysan arkada şase yapıyor olabilir. Uzay montaj denemende fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam önce BIOS'u Q-Flash Plus ile güncelle. Sonra tek RAM'i A2'ye takıp 10 dakika bekle bakalım.

Hocam flash belleğimde en son F9 sürümüne güncellemiştim. Acaba yine takıp onu Q flash tuşuna basınca günceller mi?

1 tane RAM'i çıkarın ve sistemi öyle başlatın. Bellek eğitimi olabilir, o şekil açık kalsın bi' 20 dakika bekleyin.

Hocam denedim, 20 dakika değil de 10 dakika bekledim, gelmedi. Tek RAM olarak yine BIOS pili çıkardım, RAM'leri de çıkardım. 5 dakika bekledim heves ederek lakin gelmedi görüntü yine DRAM yazıyor, VGA'ya geçmiyor. CPU'dan RAM kısmına geçince takılıyor orada.
Bir başka forumda bir hocam şöyle dedi bana: "1.5 saat bekle gelir BIOS tanıyacak" dedi. Tankerin 64 GB yüksek GB olduğu için okuyor onları dedi ama ilk defa duyuyorum böyle bir şey?

İşlemciyi hiç sökmeden hocam çünkü çok sök-tak yaptım macun bir sürü boşa gitti bugün şaka gibi gün oluyor.

Genelde 20 dakika oluyor. Deneyebilirsiniz, kesin olmayacak diyemem.

Genelde 20 dakika oluyor. Deneyebilirsiniz, kesin olmayacak diyemem.

Bir diğer forumda da Dual channel olarak tak 1.5 saatte görüntü gelecek dedi, BIOS okuyor RAM'leri dedi de bilmiyorum hocam denemediğim şey kalmadı.
Q flash ile flash belleğimi takıp güncelleyeyim mi? RAM'leri ve işlemciyi çıkarmadan olur mu?

Denemeden bilemeyiz...

Denemeden bilemeyiz...

Hocam bilgisayarcı hocam ile baktık, böyle fotoğraf çekti. En alt pinler yamuk dedi. Bundan dolayı mı DRAM ışığı yanıyor ondan mı post vermiyor? Ama pin yamuk olsa CPU ışığı da yanmaz mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…