Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Başlıkta da belirttiğim gibi “can’t read” hatasını alıyorum. Q-Flash ile yapmaya çalıştım. FAT32 formatında. Dosyaya çift tıkladım, yine olmuyor; oka da tıkladım, yine olmuyor.

Anakart: Gigabyte B450M K

Çözüm
USB belleği değiştirerek de deneyebilir misiniz? Dosya aktarımı bitmeden diski sistemden ayırmış da olabilirsiniz. BIOS güncellemelerinin genelinde hash kontrolü yapılmaktadır. Dosya bozulmalarında bu kontrol hata ile sonuçlanır ve sisteminiz, kendini korumak amacıyla BIOS güncellemesini yapmaz.

İndirdiğiniz BIOS sürümü nedir? Dosya adını birebir yazar mısınız?
Hocam F6.
  1. Checksum : 81B4
  2. AMD AGESA ComboV2 1.2.0.F
  3. Update TPM-B FW for Raven2/ Picasso, Cezanne, Vermeer/ Matisse & Renoir CPUs
  4. Fix TPM2.0’s out-of-bounds read vulnerability (CVE-2025-2884)

USB belleği değiştirerek de deneyebilir misiniz? Dosya aktarımı bitmeden diski sistemden ayırmış da olabilirsiniz. BIOS güncellemelerinin genelinde hash kontrolü yapılmaktadır. Dosya bozulmalarında bu kontrol hata ile sonuçlanır ve sisteminiz, kendini korumak amacıyla BIOS güncellemesini yapmaz.

Elimde başka USB yok ama hocam olmazsa yeni bir tane alıp deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-07 165404.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-07 165404.webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 40
Şimdi netleşti, sizin mevcut BIOS bir beta sürüm. Bu sebeple AGESA 1.2.0.F'a F5d'den direkt geçemezsiniz. Öncelikle yapmanız gereken iki işlem var. Beta sürümden kurtulup stabil sürüme geçin. BIOS F5c veya F5 indirebilirsiniz. Sistem stabil olduktan sonra bir köprü BIOS kurmanız gerekiyor. Bu da anakartınız için F32/F50 olabilir. Bundan sonra AGESA 1.2.0.F'ya geçebilirsiniz.

Şimdi netleşti, sizin mevcut BIOS bir beta sürüm. Bu sebeple AGESA 1.2.0.F'a F5D'den direkt geçemezsiniz. Öncelikle yapmanız gereken iki işlem var. Beta sürümden kurtulup stabil sürüme geçin. BIOS F5C veya F5 indirebilirsiniz. Sistem stabil olduktan sonra bir köprü BIOS kurmanız gerekiyor. Bu da anakartınız için F32/F50 olabilir. Bundan sonra AGESA 1.2.0.F'ya geçebilirsiniz.

Hocam her seferinde Rufus ile formatlamam gerekiyor mu yoksa dosyayı silip yenisini atsam olur mu? Bir de hocam F5C veya F5'i indirme sayfasında göremedim. F5g F5D F5b var.