Gigabyte B450M K anakartlı sistemin unutulan BIOS şifresi nasıl sıfırlanır?

Talha Yiğit 2

Yetkin
Yer
Konya
Selam,

Bir adet B450M K kartlı cihaz var ve BIOS şifresi var. PC açılır açılmaz o ekrana geçiyor, şifresi de bilinmiyor. Daha yeni 5-10 dk arası sökülü kaldı BIOS pili ve tekrar aynı hatayı alıyor arkadaş. Sistem benim değil ve bana çok uzakta, yakın olsa parçalayıp hallederim ama durum malum.

Dedim pili sökülü bırak yarın bakalım diye. Admin, 0000, 1234 gibi şifreleri denemiş ama nafile, sistem boot etmiyor ve direkt BIOS'a atıyor. Oyun oynarken bir anda gitti sistem, bir daha da açamadı. Böyle oldu, SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama öyle de bir ihtimal var sanırım.

Clear Cmos (CMOS-Reset)yaptınız mı?

UEFI anakartlarda pil çıkarmak her zaman işe yaramaz ve pil çıkarmak yerine CMOS-reset daha çok önerilen ve UEFI anakartlarda işe yarayan işlemdir.

Tüm gücü kestikten sonra tornavida gibi elektriği iletecek bir şey ile 15-20 saniye pilleri temas ettirin daha sonra güç verip sistemi başlatın.

Resimlerde gösterdiğim yere pilin hemen altındaki kare şeklindeki 4'lü pine uygulayın işlemi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-22 220051.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran görüntüsü 2025-11-22 215626.webp
    293,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…