Gördüm ki güncel olarak Windows 10 desteği bitmişken, benim gibi korkanlar hâlâ Windows 11’e secure boot sorunu yüzünden geçemedi. Güncel olarak Gigabyte B550 DS3H 1.5 rev F5 BIOS güncellemesi geldi. Şu an Windows 11’e geçmemde problem var mı? Secure boot açılabilir mi?
Bu saate bu cevap için ekstra teşekkür ederim. @Lotr Manyağı yapmam gereken CSM disable yapıp, Secure Boot enabled yapıp kaydetmek değil mi? Ayrıca daha Windows 11 güncellemedim bu dediğiniz hususları yapacağım güncellemeden sonra mı kontrol etmem gerek?
Bu güncelleme ile desteğin aktif olduğunu biliyoruz ancak yine de tamamen emin olmak için BIOS'tan ilgili ayarları kontrol edin. Boot sekmesinde Secure Boot kısmını Enabled yapın ve kaydedin. TPM 2.0 özelliğinin de aktif olduğundan emin olun.
Bu saate bu cevap için ekstra teşekkür ederim. @Lotr Manyağı yapmam gereken CSM disable yapıp, Secure Boot enabled yapıp kaydetmek değil mi? Ayrıca daha Windows 11 güncellemedim bu dediğiniz hususları yapacağım güncellemeden sonra mı kontrol etmem gerek?