Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba.
Sırf Battlefield 6 istedi diye Secure Boot enable yaptım fakat geri dönüşü bir türlü olmadı.
İnternetten ve ChatGPT ile denediğim bazı çözümler şunlar:

1. Güç kablosu çekildi, pil çıkarılıp beklendi, 30 dakikaya kadar süreyi uzattım, düzelmedi.
2. Clear CMOS uyguladım, düzelmedi.
3. Tek RAM'e düştüm, ekran kartını söktüm, pili söktüm, saat 10'dan sahura kadar beklettim, düzelmedi.
4. Rev 1.5'e uygun güncel sürüm indirip USB'ye attım, USB 2.0 portuna takıp Power'a 3 sn basıp çalıştırdım, 4 port var hepsini denedim, düzelmedi.
Kilitlendim resmen. Çalıştığım dükkanda bu işlere bakıyor patronum, götürdüm; "Yeni anakart alacağız" diyor, iyice sinirlerim bozuldu. Bir çıkış yolu için yardım lazım, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Dışarıdan tekrardan BIOS atılacak, tamiri ucuz. Güvendiğin tamirciye ver, halleder kendisi.
Bir oyun uğruna sistemi intihara sürüklemişsiniz, geçmiş olsun. Anakart arızalanmış sanırım.

Yani düzeltme yapayım, şöyle de olabilir: Sisteme görüntü geliyor anladığım kadarıyla. Bir flash disk ile farklı bir bilgisayardan Windows indirip Rufus aracılığı ile yazdırıp, tekrar arızalı olan sisteme bir boot etmeyi deneyin. Eğer format atıyorsa sistemde sorun yoktur. Belki System32'nin içerisinde olan dosyalar da arızalanmış olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Bir oyun uğruna sistemi intihara sürüklemişsiniz, geçmiş olsun. Anakart arızalanmış sanırım.

Yani düzeltme yapayım, şöyle de olabilir: Sisteme görüntü geliyor anladığım kadarıyla. Bir flash disk ile farklı bir bilgisayardan Windows indirip Rufus aracılığı ile yazdırıp, tekrar arızalı olan sisteme bir boot etmeyi deneyin. Eğer format atıyorsa sistemde sorun yoktur. Belki System32'nin içerisinde olan dosyalar da arızalanmış olabilir.

Konu hakkında çok bir bilgim yok ama sadece Secure Boot açıldığı için kart arızalanmaz diye düşünüyorum, başka bir sebebi vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hakkında çok bir bilgim yok ama sadece Secure Boot açıldığı için kart arızalanmaz diye düşünüyorum, başka bir sebebi vardır.

Ben de öyle düşündüm. Benim başıma gelmiş olsaydı bu durum; ilk BIOS sıfırlamayı, eğer olmazsa ikinci yöntem farklı PC'den düzgün bir format dosyası indirip formatta sorun var mı yok mu test ederdim. Ben de Battlefield 6'da denerken Secure Boot'u enable yaptığımda sorun olmamıştı, oynamıştım.

Gigabyte özel meşhur sorunu bilmiyorsunuz sanırım, adamlar bunu düzeltmek için bayağı zaman harcadılar. BIOS güncellemeden açarsanız brick olma ihtimali yüksekti.

Anakart brick olmuş, dışarıdan tekrardan BIOS yazılması gerekiyor. Secure Boot açmadan önce BIOS güncel miydi?

Evet, BIOS günceldi; rev 1.5 için son sürümü yüklemiştim.
Ekran kartım RTX 3060 Ti.

Anakartta herhangi bir ikaz için LED ya da buzzer mevcut değil; tek gördüğüm ışık, RGB fanlar ve ekran kartı dışında Ethernet portunun sanki yeniden başlıyormuşçasına yanıp sönen ışığı.

Anakartın üzerindeki bu Ultra durable yazısı cidden sinirimi bozdu.

17733410957845441496717024940805.webp

Anakart brick olmuş, dışarıdan tekrardan BIOS yazılması gerekiyor. Secure Boot açmadan önce BIOS güncel miydi?

Usta bu tuğla yı tekrar hayata kavuşturabilir miyim İstanbul Silivri de yaşıyorum burada PC işi yapan tanıdıklara danıştım direk olmaz öyle şey RAM'i yanlış mı taktın falan dediler F10 yes enter yaptım hadi hadi atma ne yaptın diyorlar. 🤣