Merhaba, PC'ye format attım, atarken ağ görmüyordu. İnternet bağlantısız devam ettim ve kurdum. Ethernet sürücüsünü görmüyor. Anakartımın sitesinden manuel olarak indirip kuruyorum, PC'de gözüküyor ama aygıt yöneticisinde gözükmüyor. PC'de Wi-Fi özelliği de var. O sürücüyü kurdum, onunla internete bağlanabiliyorum ama Ethernet kablosuyla bağlanamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- "Ağ Bağlantıları" bölümünü genişletin. Ethernet adaptörünüzü burada görüyor musunuz? Eğer burada gözükmüyorsa, sürücü düzgün yüklenmemiş olabilir.
2.
Ethernet Sürücüsünü Yeniden Yükleme:
- Gigabyte'ın resmi web sitesine gidin ve anakart modeliniz için en güncel Ethernet sürücüsünü indirin.
- İndirilen dosyayı sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile kurulum yapın.
- Kurulumdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
3.
BIOS Ayarlarını Kontrol Etme:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için gerekli tuşa (genellikle DEL veya F2) basın.
- “Advanced” veya “Integrated Peripherals” sekmesini bulun.
- "Onboard LAN" ayarını kontrol edin, etkin olduğundan emin olun. Değişiklik yaptıysanız kaydedin ve çıkın.
4.
Kablo ve Port Kontrolü:
- Ethernet kablosunun düzgün bir şekilde bağlı olup olmadığını kontrol edin. Farklı bir kablo deneyin.
- Ayrıca farklı bir ağ portu kullanabiliyorsanız, değiştirerek deneyin.
5.
Windows Ağ Sorun Gidericisi:
- Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Durumu ve Görevleri > Sorun Giderme'ye gidin.
- Ağı tarayın ve önerileri izleyin.
6.
IP Ayarlarını Kontrol Etme:
- Başlat menüsüne “cmd” yazarak Komut İstemi’ni açın.
- Aşağıdaki komutları sırayla yazın ve her birinin ardından Enter'a basın:
Kod:
ipconfig /release
ipconfig /renew
7.
Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kontrolü:
- Güvenlik yazılımlarınızın Ethernet bağlantısını engelleyip engellemeyeceğini kontrol edin. Geçici olarak devre dışı bırakın ve tekrar deneyin.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla bilgi alabilmek için hangi adımları denediniz ve hangi hatalarla karşılaştığınız gibi detayları paylaşabilirsiniz.