Gigabyte B650M anakarta MSI MAG CoreLiquid A13 sıvı soğutmanın bağlantıları nasıl yapılır?

Eki Görüntüle 183059pompa borusu olması gerektiği gibi mi ön panele taktığım için aşağıdan yukarı verdim
Pompa için Pump_Fan girişi yoksa CPU_Fan soketi takman daha doğru olur, Amper cinsinden genelde daha yüksek olur bazı modellerde CPU_Fan soketi, çok da önemli değil. Sys_Fan takacaksan %100 devire almayı unutma pompayı, %100 devirde dönmesi gerekli, çok ses çıkarırsa devrini %50-75 arası kısarsın. Pump_Fan takılmasının sebebi o, bir de 3 pinli bağlantıdır, %100'de döner, genelde DC'dir pompa bağlantısı. @Mr. Falcon

Modele göre değişkenlik gösteriyor bu mevzu, evet. Genelde Pump kısmı 3A koyan var, 2A koyan var. Genelde Sys_fan kısmı 1A olur, benim kendi kartımda hepsi 1A, Pump 3A mesela. Değişiyor. ARGB'ler de genelde 3A oluyor. İstediğine takabilir, taktığı yeri unutmaması lazım, %20'de dönmesin sonra pompa devri, demem o aslında

Push pull yapabilirse de daha iyi olur elinde fazla fan varsa, ama önden yüksek basınçla havayı intake edecek bu soğutucunun kendi fanları, arkaya takacağı 3 fan da ondan aşağı kalır yanı olmaması lazım. Yoksa hava genelde radyatörde hapsoluyor, çok performans alamaz push-pull'dan.

Tercihen şu fanlardan 3 tane alsa yük altında çok daha tatmin edici sonuçlar alacaktır.

Arkaya takacağı 3 fan, öndeki 3'ten daha kuvvetli olmalı, daha zayıf kalırsa hava hapsoluyor içeride bir miktar.

Zoko fanlardan kurtulman lazım bir de mümkünse, kasa kapağı kapatıyorsan Air Blazer diz kasanın içine @Mr. Falcon Radyatör için de 3 adet Artic PRO fan al, sıcaklık derdin kalmaz.

Son düzenleme:
Arkaya fan takamadim üste attım fanları.

Arkaya fan takamadim üste attım fanları.
Zoko fanları görünce alert oldum zaten, boşa yoruyorsun kendini bence. Yine şu anki sonuçlara bak ama istediğin gibi gelmezse, Air Blazer diz kasa üste ve arka egzoz kısmına, 3 adet de Arctic PRO al, push-pull yap. -20 -15 undervolt vermene gerek kalmaz, yük altında en az 4-5 fark eder. Hava sirkülasyonu zayıf kalıyor bu şekilde, ama şöyle ki radyatörü öne taktığın için CPU daha serin çalışacak, artık Zoko fanlara muhtaç değil, yine de dediğimi yap. @Mr. Falcon

@Mr. Falcon Pompayı hangi sys_fan girişine taktıysan %100 almayı unutma, %25'te falan çalışacak şu anda, BIOS'tan ayarlaman lazım fan devirlerini. Pompa 100 olsun, CPU fan için de eğri belirlemen gerekli. Zoko'lardan şu an için kurtulmana gerek yok, CPU ona muhtaç değil dışardan serin havayı çekecek. Zoko yakışmaz ama bu sisteme.

DC bağlantı olduğu için DC kontrolcü vardır senin kartta, DC üzerinden PWM olarak kontrol edeceksin. Sys_fan 2'ye taktıysan onu Auto'dan PWM'ye çevir, sonrasında %100 al, daha iyi olur. @Mr. Falcon

Son düzenleme:

Hocam ben bu AM5 soket montajını çözemedim bi bastım düğmeye fanlar son ses döndü, core temp 97 derece gösterdi pompayı çıkardığımda karşılaştığım manzara bu sıktığım macun basınçla yayılırdı normalde gram yayılmamış ufacık değmiş bakır yüzey. A13 360mmnin nasıl olurda kullanım kılavuzu veya kurulum videosu olmaz, intel chipsete uygun montajlı geliyor bu hariç tüm sorunum çözüldü en büyüğü bu bunu bi çözemedim.

X şeklinde sıkarsan blok baskısı ile yayılacaktır, AM5 kit ile mi kurdun, blok zaten tam basamamış gibi duruyor.

Bu tarz videolardan kurulumu yapmaya çalış, AM5 sistem buradaki. Kullanım kitapçığı vesaire çıkmadı mı?

Nokta hiçbir zaman bırakma, X şeklinde bırak. AM5 çiplerde hotspot biraz daha alt kısımda İntel'e göre, nokta da iş görür ama X formatı en iyisi yaymayacaksan.

https://www.msi.com/Liquid-Cooling/MAG-CORELIQUID-A13-360/support @Mr. Falcon

Pompa bağlantısını CPU_Fan kısmına yap anakartındaki, sys_fan kısmına da 3'lü radyatör fanını tak @Mr. Falcon Kitapçık mevcut, bir bak istersen.

@Mr. Falcon Vidaları çapraz sıkacaksın bir de aklında olsun pompa montajında.

Son düzenleme:
Hocam ilk görselde ufak bi aradan geçiriyor demiri ben direkt en alttan vidalamışım şimdi deneyeceğim tekrar

Hocam bu şekilde oldu montaj sağda kaldı pompa sorun yaratır mı sizce @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Yaratmaz, tüpler sağda solda kalabilir. Radyatöre giriş kısmı önemli, alttan alman daha iyi olmuş.
İlk derecelerim, FC 25de phantom spirit ile 69-75 anlık 77 dereceler alıyordum. Msi ile 55-56 derece FC 25de . Boşta 42 derece, anlık yükselmeler oluyor ama artık 1 salise falan sürüyor. İyi ki geçmişim bundan sonraki süreçte daha iyi bir kasa ile uzun süre kullanacağım. Her şey için teşekkür ediyorum @20424 ve @Ayhan Dönmez, @Yusuf7878

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…