Çözüldü Gigabyte B650M-S2H anakart, Samsung 870 EVO SATA SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ümit Mitmer

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Gigabyte B650M-S2H anakart kullanıyorum fakat taktığım Samsung 870 EVO SATA SSD'yi görmüyor. Ne yapabilirim?

Çözüm
PSU'dan gelen SATA güç kablosunu taktın mı? Sadece anakarta giden ince veri kablosu yetmez, diskin elektriğe de ihtiyacı var.
BIOS'ta gözüküyor mu disk? Farklı porta takıp denediniz mi? Olmazsa farklı kablo. Kabloların tam oturduğundan emin olun.

BIOS'ta gözükmüyor, farklı porta takmayı denedim sonuç yine aynı. SSD tek başına çalışıyor ancak SATA kısmında çalışmıyor. İnternetten biraz baktım konfigürasyonla alakalı şeyler bulunuyor ama çok anlamadım.

''SSD tek başına çalışıyor ancak SATA kısmında çalışmıyor'' kısmını tam anlayamadım. Farklı cihazda denediniz mi diski? Anakartınızın SATA portlarını kullanmayı engelleyen herhangi bir durum yok. BIOS sıfırlamayı denemediyseniz deneyebilirsiniz, belki çare olabilir. Hâlâ gözükmüyorsa kablo ya da portlarda fiziki bir problem olabilir.

PSU'dan gelen SATA güç kablosunu taktın mı? Sadece anakarta giden ince veri kablosu yetmez, diskin elektriğe de ihtiyacı var.

Çözüm
PSU'dan herhangi bir kablo takmadım, şimdi hemen ona bakıyorum. Tekrar buraya yazacağım durumu.
Takmadıysan zaten disk enerji alamadığı için çalışmaması normal. SATA Power ve SATA veri kablosunun takılı olması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…