Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
BIOS'ta gözüküyor mu disk? Farklı porta takıp denediniz mi? Olmazsa farklı kablo. Kabloların tam oturduğundan emin olun.

BIOS'ta gözükmüyor, farklı porta takmayı denedim sonuç yine aynı. SSD tek başına çalışıyor ancak SATA kısmında çalışmıyor. İnternetten biraz baktım konfigürasyonla alakalı şeyler bulunuyor ama çok anlamadım.

''SSD tek başına çalışıyor ancak SATA kısmında çalışmıyor'' kısmını tam anlayamadım. Farklı cihazda denediniz mi diski? Anakartınızın SATA portlarını kullanmayı engelleyen herhangi bir durum yok. BIOS sıfırlamayı denemediyseniz deneyebilirsiniz, belki çare olabilir. Hâlâ gözükmüyorsa kablo ya da portlarda fiziki bir problem olabilir.

BIOS'ta gözükmüyor, farklı porta takmayı denedim sonuç yine aynı. SSD tek başına çalışıyor ancak SATA kısmında çalışmıyor. İnternetten biraz baktım konfigürasyonla alakalı şeyler bulunuyor ama çok anlamadım.
PSU'dan gelen SATA güç kablosunu taktın mı? Sadece anakarta giden ince veri kablosu yetmez, diskin elektriğe de ihtiyacı var.

Çözüm

Dosya Ekleri

• 20251225_210552.webp
    20251225_210552.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 53