SunseTTime
Uzman
Herkese merhaba, BIOS FA6E sürümünü araştırdığımda FA5’e göre yeni AGESA 1.2.0.3f tabanına geçtiğini gördüm. İlgili sürüm, display timing, PCIe iletişimi ve frame pacing kararlılığını iyileştiriyor. Her ne kadar yeni monitörle ilk açılışta siyah ekranda kalmasam da, yeniden başlat dediğimde hâlâ monitörü kapatıp açmam gerekiyor; aksi takdirde masaüstünü göremiyorum. Rahatsız eden bir durum değil fakat paylaşmak istedim. FA6E’de bu duruma yönelik de bir düzeltme olduğu görülüyor. BIOS Flashback ile FA5’i garantiye alıp bir ara bunu denemek istiyorum. Normalde beta sürümleri önermiyorum, ben de kullanmamaya çalışıyorum ama sanırım bu kez çaresizlikten deneyeceğim.
Harici olarak NVIDIA 576.26 sürümünü de denemeyi düşünüyorum; çünkü 577 ve sonrasında gelen Reflex uyumlu render modeli, bazı sistemlerde frame pacing dengesizliğine yol açabiliyormuş. Zaten yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere yaşadığım sorun Frame Pacing tarzı görüntü bozulması. FPS cap ve V-Sync ile bu durumu minimize edebildiğim oyunlar var, ancak oynamak istediğim birçok oyunda işe yaramıyor. Bu yüzden aklıma gelen ve henüz denemediğim son iki seçeneği de sizlerle paylaşmak istedim. Henüz bir bilgisayarcı bulamadım, bu nedenle kendi başıma yapabileceğim son denemeleri yapıyorum. Şimdiden teşekkürler.
OCCT & LatencyMon Test Sonuçları:
[FA5] – 2025-07-24 (Bendeki sürüm)
Harici olarak NVIDIA 576.26 sürümünü de denemeyi düşünüyorum; çünkü 577 ve sonrasında gelen Reflex uyumlu render modeli, bazı sistemlerde frame pacing dengesizliğine yol açabiliyormuş. Zaten yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere yaşadığım sorun Frame Pacing tarzı görüntü bozulması. FPS cap ve V-Sync ile bu durumu minimize edebildiğim oyunlar var, ancak oynamak istediğim birçok oyunda işe yaramıyor. Bu yüzden aklıma gelen ve henüz denemediğim son iki seçeneği de sizlerle paylaşmak istedim. Henüz bir bilgisayarcı bulamadım, bu nedenle kendi başıma yapabileceğim son denemeleri yapıyorum. Şimdiden teşekkürler.
OCCT & LatencyMon Test Sonuçları:
- CPU 10 dk * 0 hata
- CPU + RAM 10 dk - 0 hata, maksimum sıcaklık 87°C
- 3D GPU 10 dk - 0 hata, maksimum sıcaklık 74°C
- LatencyMon testi - Donanımsal veya sürücü tabanlı gecikme yok (Eylül ayında yapmıştım, hâlâ aynı 577 sürümünü kullanıyorum. 580.xx/581.xx sürümleri sorunuma bir fark yaratmamıştı.)
[FA5] – 2025-07-24 (Bendeki sürüm)
- Update AMD AGESA 1.2.0.3e Patch A for new CPU support
- Fix TPM2.0’s out-of-bounds read vulnerability (CVE-2025-2884)
- Fix AMD CPU microcode signature verification vulnerability (CVE-2024-36347), add Ryzen 9000 series CPU support
- Enhance memory compatibility
- Update AMD AGESA 1.2.0.3f
- Enhance system stability and performance
- Update AMD AGESA 1.2.0.3f
- Update AMD AGESA 1.2.0.3g
- Added support for AI TOP Utility v4.1.1
Son düzenleme: