seyidgnds

Çalışkan
Öncelikle herkese merhaba, sistemim şu şekilde:

• AMD Ryzen 5 7500F
  • Gigabyte RTX 5060 8 GB 128 Bit
  • T-Team Force 16 GB DDR5 CL38 6000 MHz RAM
  • Goodram 1 TB M.2 SSD
  • MSI 600W +80 PSU
  • Thermalright 120 SE Hava Soğutucu

Başlıkta bahsettiğim anakart şu an elimde ve sistem toplandı, bugün ilk çalıştırmasını yapacağım. Hayırlısı ile günlük kullanım ve daha çok oyun oynamak için kullanacağım. Overclock vs. gibi şeylerle de işim yok. Daha evvelden Gigabyte B450M K AM4 anakartım vardı ve 3 yıl boyunca bana bir sorun çıkarmamıştı. Bu anakartı aldıktan sonra internette bazı kötü yorumlar gördüm; sizce almakla hata mı ettim yoksa işimi görür mü? Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı paraya B650M-R var. Bunu alsan daha iyiydi ama madem aldın elinde var hayırlı olsun ileride yükseltirsin. Kötü yorumları hak edecek bir modele benzemiyor. Gigabyte iyidir. BIOS güncel tut. Kaç paraya aldın bilmiyorum ama, dediğim gibi aynı paraya B650M-R var.

Son düzenleme:
Kötü bir anakart bana kalırsa. Ben de kullanıyorum fakat bütçeden dolayı almak zorunda kalmıştım. Çok yavaş açıyor sistemi. RTX 5070 kullanırken Ferrari'ye LPG taktırmışım gibi hissettirdi. Kısa zamanda değiştireceğim. Mümkünse başka tercihlere yönel.

Bende B650M DS3H modeli var. S2H ile arasında ciddi fark var ancak S2H modelini yakın zamanda hazır sistemde arkadaşım aldı ve standart kullanıcı için gayet yeterli. BIOS'u güncelle ve kullan sıkıntılı bir kart değil. Standart x3D işlemcileri beslemek için yeterli faza sahip. Keşke satışı olsa da benim karttan alınabilse B650M DS3H çok iyi çünkü hardware unboxed videosunda da anlatmıştı zamanında.

B650 DS3H + 7800XT+7800X3D+BitFenix 240 mm sıvı soğutma ile bilgisayarım roket gibi, DS3H modelini alabilirsin.

Aynı paraya B650M-R var. Bunu alsan daha iyiydi ama madem aldın elinde var hayırlı olsun ileride yükseltirsin. Kötü yorumları hak edecek bir modele benzemiyor. Gigabyte iyidir. BIOS güncel tut. Kaç paraya aldın bilmiyorum ama, dediğim gibi aynı paraya B650M-R var.
Merhaba 4200₺’ye satın aldım 8 mart tarihinden beridir kullanıyorum bir sorun yok şükür

Bende B650M DS3H modeli var. S2H ile arasında ciddi fark var ancak S2H modelini yakın zamanda hazır sistemde arkadaşım aldı ve standart kullanıcı için gayet yeterli. BIOS'u güncelle ve kullan sıkıntılı bir kart değil. Standart x3D işlemcileri beslemek için yeterli faza sahip. Keşke satışı olsa da benim karttan alınabilse B650M DS3H çok iyi çünkü hardware unboxed videosunda da anlatmıştı zamanında.
Şöyle bir örnek vermem gerekirse mesela ilerleyen zamanlarda 7800x3d ve RTX 5070/5070ti gibi bir yükseltme yapmaya kalkışırsam bu anakart yetersiz kalır mı?

Sistem toplandıktan sonra biraz daha detaylı bir araştırma yapınca bu modeli fark ettim arada 800₺ gibi bir fark vardı bendeki anakarta göre üzerinde soğutucu olması dikkatimi çekmişti keşke bunu veya b-650m k modelini tercih etseymişim dedim fakat artık çok geç elimdeki de sorunsuz bir şekilde çalıştı

Burdaki standart x3D işlemcilerden kastınız hangi modeller mesela pek anlayamadım?

Son düzenleme: