Herkese iyi Sosyaller, burada size oyunlarımın çökmesinin uzun zamandır bulamadığım sebebini ve nasıl çözdüğümü paylaşacağım iyi forumlar.
Sorun; Arkadaşlar Gigabyte B660 GAMING X anakartına sahipseniz (ben RTX 4080 ve i7 13700KF ile kullanıyorum) ve oyunlarda donma, dosya gezginin yanıt vermemesi, tarayıcıların çökmesi gibi durumlar -spesifik olarak 17 saniye- sorununuzun kesin olmamakla beraber BİOS sürümünden kaynaklandığı söyleyebilirim. Sorunu kesinleştirmek için olay görüntüleme ekranında (Sol aşağıdaki ara kısınama Olay Görüntüleyicisi yazarak ulaşabilirsiniz.) donmanın yaşandığı tarihde Windows Günlükleri > Uygulama kısmında aşağıda ki görsel gibi bir uyarı görüyorsanız emin olabilirsiniz.
Çözüm: Arkadaşlar çözüm basit Q-Flash ile BİOS güncellemek ben bu sorunla karşılaştığımda F25 sürümündeydim F32C de sorun ortadan kalktı artık çökme donma yaşamıyorum. (Recep Beyin bu konudaki rehberinden yardım almanızı tavsiye ederim.
)
BİOS sürücüsü indirme linki :
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B660-GAMING-X-DDR4-rev-10/support
Aynı hatayı yaşayan arkadaşlar bu çözüme ulaşabilsin diye hatayı yazı olarak yazıyorum Herkese sağlıklı günler dilerim.
taskhostw (12240,D,0,0) WebCacheLocal: "C:\Users\bartu\AppData\Local\Microsoft\Windows\WebCache\WebCacheV01.jfm" dosyasında 8192 (0x0000000000002000) uzaklığından 8192 (0x00002000) bayt yazma isteği başarılı oldu, ancak işletim sisteminin hizmet vermesi normalin dışında (17 saniye) uzun sürdü. Bu sorun büyük bir ihtimalle hatalı donanımdan kaynaklanmaktadır Lütfen sorunu tanılamak üzere daha fazla yardım için donanım satıcınızla bağlantı kurun.