VRAM sıcaklıklarına bakmak için OCCT testi yaptım. Ama pek anlamadım sonuçları. Sonuçlar nasıl?
Detaylar
Kim cevapladı?user44 14
Uzman
VRAM sıcaklıklarına bakmak için OCCT testi yaptım. Ama pek anlamadım sonuçları. Sonuçlar nasıl?
Eki Görüntüle 278508
Eki Görüntüle 278509
FurMark yapmanız daha iyi olur 5-10dk bekletmeniz yeterli.
Furmark testim var zaten. Termal macun ve pad değişikliği yapacağım. VRAM sıcaklıkları için yaptım bu testi.FurMark yapmanız daha iyi olur 5-10dk bekletmeniz yeterli.
user44 14
Uzman
FurMark testim var zaten. Termal macun ve pad değişikliği yapacağım. VRAM sıcaklıkları için yaptım bu testi.
FurMark daha çok yüklendiği için sıcaklığı gözlemleme açısından daha iyi olur. Sonucu varsa atabilirsiniz.
FurMark daha çok yüklendiği için sıcaklığı gözlemleme açısından daha iyi olur. Sonucu varsa atabilirsiniz.
user44 14
Uzman
FurMark'ta VRAM sıcaklığı yok garip. OCCT sonucunda VRAM sıcaklıklarınız maksimum 71 ortalama 67 görmüş. Bunlarda sıkıntı yok fakat GPU ve hotspot yüksek bakım zamanı gelmiş. Chipset için macun kullanmayın faz değişkenli pad daha iyi olur.
Karta bakım lazım. VRAM sıcaklığı Memory junction olarak gözüküyor. Furman testi aktif iken HWiNFO veya OCCT monitör ile görebilirsiniz.
Bu arada FurMark enteresan şekilde kartımı standardın ötesine zorlayarak hiçbir oyunda göremediğim kadar zorlayıp +5 derece ısıtıyor. OCCT GPU yeterli test için bence.
Son düzenleme:
ShadowLegion 102
Bilgin
- Makaleler
- 1
Fan %70'de. Fanı %100 yapıp bakabilirsiniz. FurMark bir power virustur. Çok üst düzey kartlar hariç %70 fanda FurMark tutabilmesi zor.
Quarit 7
Çalışkan
FurMark uygulaması cidden absürt bir şey. Hala eski Directx API'leri kullanıyor sanırım. Tam olarak emin değilim ama GPU'ları çok zorluyor. Hatta NVIDIA kendi sitesinde bir açıklamada bulunmuş bu uygulamayı kullanmayın diye uyarıda bulunmuş...Alakalı bilgi link;