Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Gigabyte GA-G33M-S2L model anakartımda klavye ve fare düzgünce çalışıyordu fakat şimdi çalışmıyor. Detaylıca şöyle anlatayım: Boot ekranında BIOS'a girmek için DEL tuşuna basıyorum BIOS açılıyor ama klavye mouse çalışmıyor, Windows'u boot etmesi için bırakınca da klavye mouse çalışmıyor. USB desteğini önceden açmıştım fakat PS2 klavye de takarak denedim sorun gene aynı. Çözümü nasıl olabilir? Başka bir Gigabyte anakartta usbpwr2 yazan jumper vardı onu kullanarak tesadüfen düzeltmiştim ama bunda öyle bir jumper yok. CLR_CMOS pinlerinde jumper olmadığı için tornavida ucu ile degdirdim birbirine sanırım BIOS sıfırlandı, tarih 2007'ye döndü.

Edit: Windows'ta çalıştı şimdi ama dediğim gibi BIOS'ta çalışmıyor PS2 klavye olmasına rağmen.

Space tuşuna spam attım sıkıldığımdan ve düzeldi gibi :D ama geçici çözüm gibi geldi bilgileriniz varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
PS2'lere Windows yüklenmedikçe elektrik gelmiyor diye biliyorum. USB ile denediniz mi?
Evet hem USB hem PS2 ile denedim fakat PS2 klavyenin ışığı yanıyor sistem açılırken.

Evet geçici çözünmüş bugün tekrar aynı:D

Bu sefer de klavyedeki tüm tuşlara basınca düzeldi :D

Şimdi de XP'de mouse çalışmıyor ışığı yanıyor klavye de abuk subuk çalışıyor.

Tamamdır bu sefer kesin çözdüm :D Taktığım A4Tech PS/2 klavyenin CTRL tuşu basılı kalmış her şey düzeldi gibi. Yazmada da sorun vardı o da düzeldi süper. Yeni donanım takınca çok yavaş yükleniyor sanırım o da XP ile alakalı.
Merhaba arkadaşlar. Gigabyte GA-G33M-S2L model anakartımda klavye ve fare düzgünce çalışıyordu fakat şimdi çalışmıyor. Detaylıca şöyle anlatayım: Boot ekranında BIOS'a girmek için del tuşuna basıyorum BIOS açılıyor ama klavye mouse çalışmıyor, Windows'u boot etmesi için bırakınca da klavye mouse çalışmıyor. USB desteğini önceden açmıştım fakat PS2 klavye de takarak denedim sorun gene aynı. Çözümü nasıl olabilir? Başka bir Gigabyte anakartta usbpwr2 yazan jumper vardı onu kullanarak tesadüfen düzeltmiştim ama bunda öyle bir jumper yok. CLR_CMOS pinlerinde jumper olmadığı için tornavida ucu ile degdirdim birbirine sanırım BIOS sıfırlandı, tarih 2007'ye döndü.

Edit: Windows'ta çalıştı şimdi ama dediğim gibi BIOS'ta çalışmıyor PS2 klavye olmasına rağmen.

Space tuşuna spam attım sıkıldığımdan ve düzeldi gibi :D ama geçici çözüm gibi geldi bilgileriniz varsa yazabilirsiniz.

PS2'lere Windows yüklenmedikçe elektrik gelmiyor diye biliyorum. USB ile denediniz mi?

Evet hem USB hem PS2 ile denedim fakat PS2 klavyenin ışığı yanıyor sistem açılırken.

Evet geçici çözünmüş bugün tekrar aynı:D

Bu sefer de klavyedeki tüm tuşlara basınca düzeldi :D

Şimdi de XP'de mouse çalışmıyor ışığı yanıyor klavye de abuk subuk çalışıyor.

Tamamdır bu sefer kesin çözdüm :D Taktığım A4Tech PS/2 klavyenin CTRL tuşu basılı kalmış her şey düzeldi gibi. Yazmada da sorun vardı o da düzeldi süper. Yeni donanım takınca çok yavaş yükleniyor sanırım o da XP ile alakalı.

Son düzenleme:
Çözüm