Gigabyte GF GTX 650 ekran kartı için işlemci önerisi

baran_glados

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Eski kasamı okul için yenilemem lazım. Elimde Gigabyte GF GTX 650 ekran kartı var. Fakat kasamdaki işlemci çok eski bir işlemci. İçinde Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 var. Sizce bu elimdeki ekran kartı için en iyi işlemci ne olur? Hem Minecraft oynuyorum hem de derslerim için Scratch, Excel veya PowerPoint gibi işler için.

Sistem özellikleri;
  • Bellek 3 GB RAM
  • Anakart, Gigabyte G31M-ES2l
  • İşlemci, Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
  • Grafik kartı, Intel(R) G33/G31 Express chipset family GMA 3100.

Intel Core 2 Quad Q9550 işlemcı önerebilirim, sana kardeşim.

Bir de anakartın 4 GB'li destekliyor. Eğer elinizde imkan varsa +1GB'lik bir RAM alırsanız, daha verimli çalışabilir.

Bir de BIOS'u güncellemen gerekebilir. En son BIOS sürümünü yüklediğinden emin olmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yükseltmesi ise 2 GB'ın yanındaki 1 GB yerine uygun 2 GB daha DDR2 RAM takılabilir.

Teşekkürler hocam. Anakart 8 GB RAM'e kadar destekliyor diye biliyordum ama Max 4 GB oluyormuş:(.

Düzenleme: Kasada şu an 2+1 RAM takılı.

Intel Core 2 Quad Q9550 işlemcı önerebilirim, sana kardeşim.

Bir de anakartın 4 GB'li destekliyor. Eğer elinizde imkan varsa +1GB'lik bir RAM alırsanız, daha verimli çalışabilir.

Bir de BIOS'u güncellemen gerekebilir. En son BIOS sürümünü yüklediğinden emin olmalısın.

Kasada şu an 2+1 RAM takılı 2+2 yaparım hocam. Bir de bir sorum daha olacak o işlemciyi aldığımda ekran kartı yüzünden darboğaz yapmaz değil mi?

Teşekkürler hocam. Anakart 8 GB RAM'e kadar destekliyor diye biliyordum ama Max 4 GB oluyormuş:(.

Düzenleme: Kasada şu an 2+1 RAM takılı.

Kasada şu an 2+1 RAM takılı 2+2 yaparım hocam. Bir de bir sorum daha olacak o işlemciyi aldığımda ekran kartı yüzünden darboğaz yapmaz değil mi?
Hayır, büyük ölçüde darboğaz yapmaz. Q9550, GTX 650’yi besleyebilecek kadar güçlüdür.

Daha ağır, modern oyunlarda zaten bu sistemin sınırlarına ulaşırsınız; ama bu bir darboğaz değil, genel donanımın sınırıdır.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt