Detaylar
Kim cevapladı?Kronik ghosting sorunlu bir model. Bir ara ben de konusunu açmıştım, alınmaz.
- Makaleler
- 50
Kronik sorunlu demek tam olarak doğru olmuyor. "Kronik sorunlu" ifadesini daha çok arıza çıkarma potansiyeli olan ürünler için kullanıyoruz. Ghosting bir görsel kusurdur lakin arıza değildir. Kullanıcı deneyimini kötü etkiler ama kullanılır mı, kullanılır. Ghosting olması panele zarar da vermez ek olarak.Kronik ghosting sorunlu bir model. Bir ara ben de konusunu açmıştım, alınmaz.
prime
Yetkin
Ghosting bende yok sanırım. Bu monitöre sahibim, renkleri kötü gösterdiği için custom renk ayarı ve renk profili yükledim, bunun dışında herhangi bi sorunla karşılaşmadım. FPS ve hikayeli oyunlar oynadım o kadar, ghosting olsa fark ederdim diye düşünüyorum.Kronik ghosting sorunlu bir model. Bir ara ben de konusunu açmıştım, alınmaz.
Ha bir de diğer sorunu OC ayarını arada sırada hatırlamıyor. OC ile 170 Hz'de kullanıyorum OSD'den ayarlayıp ama bazen kendisi kapatmış oluyor OC'yi.
Şanslı kesimdeniz heralde...
dalmatianpelican
Yetkin
Hangısı daha iyi bilmiyorum ama aynı fıyata bu da var. Dun 5100'e geliyordu hatta belki düser yine.
Bu civarda adamakıllı 2K monitör var mı acep?
Blackraven
Üstün
Kronik sorunlu demek tam olarak doğru olmuyor. "Kronik sorunlu" ifadesini daha çok arıza çıkarma potansiyeli olan ürünler için kullanıyoruz. Ghosting bir görsel kusurdur lakin arıza değildir. Kullanıcı deneyimini kötü etkiler ama kullanılır mı, kullanılır. Ghosting olması panele zarar da vermez ek olarak.
VA panellerde zaten ghosting çok normal değil mi?
- Makaleler
- 50
@Blackraven, guncel VA monitorlerin ghosting performansi, IPS'lere yaklasti, hatta bazi modeller bazi IPS'leri gecti. Ornegin Odyssey G65B, 275CQRF-QD, 25G3ZM, AG275QXN ve Neo G7.
theusualtechnician
Başarılı
G65B konusunda haklı. IPS AOC monitörümden geçtim. Renkler çok daha iyi ve ghosting olayı yok neredeyse eskiye kıyasla. Ufo testlerini de yapmıştım.@Blackraven, guncel VA monitorlerin ghosting performansi, IPS'lere yaklasti, hatta bazi modeller bazi IPS'leri gecti. Ornegin Odyssey G65B, 275CQRF-QD, 25G3ZM, AG275QXN ve Neo G7.