Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rietra

Çalışkan
Düne kadar sorunsuz çalışan bilgisayarımda bugün ses donanımı çalışmıyor.

Format attım, durum hala aynı.

PC, Realtek'i hiçbir şekilde görmüyor.

Anakartım Gigabyte H510M H. Gigabyte'nin kendi sitesinden Realtek'i yükledim, yine değişen hiçbir şey olmadı.

IMG_1399.webp

IMG_1395.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak BIOS pilini sök tak yaptım ve bütün driverleri güncelledim. Değişen bir şey olmadı.

BIOS pilini sök tak yapınca sıfırlanıyor diye biliyorum. Aynı işi yapmış sayılıyor mu?
Pili soktugunde bilgisayarin fisi de cekili olmali ve power tusuna basip statik elektrigi boasltmalisin. En son pil uclarini birkac saniye birbirine degdir, BIOS sifirlanacaktir.

Linkteki sayfadan son versiyon BIOS dosyasini indirip FAT32 formatli USB diske ac. Klasor icinde olmasin, USB'yi tikladiginda dosyalar gorunmeli. Bilgisayari USB den baslat. Oradaki yonergeleri takip ederek guncelleyebilirsin.

Pili soktugunde bilgisayarin fisi de cekili olmali ve Power tusuna basip statik elektrigi boasltmalisin. En son pil uclarini birkac saniye birbirine degdir, BIOS sifirlanacaktir.

Linkteki sayfadan son versiyon BIOS dosyasini indirip FAT32 formatli USB diske AC. Klasor icinde olmasin, USB'yi tikladiginda dosyalar gorunmeli. Bilgisayari USB'den baslat. Oradaki yonergeleri takip ederek guncelleyebilirsin.

Güncellemeyi yaptım. Teşekkür ederim fakat değişen bir şey olmadı.