liBerH

Üyecik
Anakartımın BIOS sürümünü güncellemek istiyorum. Recep abinin videosundaki adımlarını tek tek yaptım ancak hala daha ulaşamadım. Yaptıklarının aynısını yaptım hatta şu anki BIOS'un güncel sürümünün 1 versiyonunu indirdim yine de flashta göremedim. Dosyada mı, flashta mı, yoksa anakartta mı sorun var anlamadım.

Anakart: Gigabyte H510M H.
Güncel BIOS sürümü: F8.
İstedigim BIOS sürümü: F19.

Anakartımın BIOS sürümünü güncellemek istiyorum. Recep abinin videosundaki adımlarını tek tek yaptım ancak hala daha ulaşamadım. Yaptıklarının aynısını yaptım hatta şu anki BIOS'un güncel sürümünün 1 versiyonunu indirdim yine de flashta göremedim. Dosyada mı, flashta mı, yoksa anakartta mı sorun var anlamadım.

Anakart: Gigabyte H510M H.
Güncel BIOS sürümü: F8.
İstedigim BIOS sürümü: F19.
Gigabyte H510M H anakartınızın BIOS sürümünü güncellemek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

1. Doğru BIOS Dosyasını İndirin: Gigabyte'ın resmi web sitesinden anakartınıza uygun BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun. F19 sürümünü indirdiğinizde, dosya genellikle bir ZIP veya RAR arşivinde olacaktır. Bu dosyayı çıkartmayı unutmayın ve sadece .bin veya .rom uzantılı dosyayı bir USB belleğe kaydedin.

2. USB Belleği Hazırlayın: Eğer indirdiğiniz dosya bir arşiv içindeyse, arşivi çıkardıktan sonra yalnızca gerekli BIOS dosyasını (örneğin, H510MH.F19) USB belleğe kopyalayın. USB belleği FAT32 formatında biçimlendirmeyi unutmayın.

3. BIOS'a Giriş Yapın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için başlangıçta genellikle "Del" tuşuna basın. Bu tuş, bilgisayarınızı başlatırken BIOS arayüzüne girmenizi sağlar.

4. Q-Flash Kullanımı: BIOS setup menüsünde "Q-Flash" seçeneğini bulun. Bu, BIOS güncelleme işlemini gerçekleştirebileceğiniz bir uygulamadır. Q-Flash'a girdiğinizde "Update BIOS" veya "Load New BIOS" seçeneğine tıklayın.

5. USB Belleği Seçin: Q-Flash arayüzünde, güncelleyici dosyanızın bulunduğu USB belleği seçin. Eğer dosyayı burada göremiyorsanız, bu durumda USB belleği veya dosya uzantısını kontrol etmeniz gerekebilir.

6. Güncellemeyi Başlatın: Dosyayı seçtikten sonra, güncelleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, sistem otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

Eğer yukarıdaki adımları uyguladığınız halde BIOS güncellemesi gerçekleşmiyorsa, USB belleğinizi başka bir portta deneyin veya farklı bir USB bellek kullanarak işlemi tekrar etmeyi deneyin. Ayrıca, dosyanın doğru şekilde indirildiğinden ve USB bellekte doğru formatta bulunduğundan emin olun. Sorun devam ederse, anakartın fiziksel bağlantılarına da göz atmanız gerekebilir.

Gigabyte H510M h anakartınızın BIOS sürümünü güncellemek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

1. doğru BIOS dosyasını indirin: Gigabyte'ın resmi web sitesinden anakartınıza uygun BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun. F19 sürümünü indirdiğinizde, dosya genellikle bir ZIP veya RAR arşivinde olacaktır. Bu dosyayı çıkartmayı unutmayın ve sadece .bin veya .rom uzantılı dosyayı bir USB belleğe kaydedin.

2. USB belleği hazırlayın: Eğer indirdiğiniz dosya bir arşiv içindeyse, arşivi çıkardıktan sonra yalnızca gerekli BIOS dosyasını (örneğin, H510MH.F19) USB belleğe kopyalayın. USB belleği FAT32 formatında biçimlendirmeyi unutmayın.

3. BIOS'a giriş yapın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için başlangıçta genellikle "del" tuşuna basın. Bu tuş, bilgisayarınızı başlatırken BIOS arayüzüne girmenizi sağlar.

4. Q-flash kullanımı: BIOS setup menüsünde "Q-flash" seçeneğini bulun. Bu, BIOS güncelleme işlemini gerçekleştirebileceğiniz bir uygulamadır. Q-flash'a girdiğinizde "Update BIOS" veya "load New BIOS" seçeneğine tıklayın.

5. USB belleği seçin: Q-flash arayüzünde, güncelleyici dosyanızın bulunduğu USB belleği seçin. Eğer dosyayı burada göremiyorsanız, bu durumda USB belleği veya dosya uzantısını kontrol etmeniz gerekebilir.

6. güncellemeyi başlatın: Dosyayı seçtikten sonra, güncelleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, sistem otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

Eğer yukarıdaki adımları uyguladığınız halde BIOS güncellemesi gerçekleşmiyorsa, USB belleğinizi başka bir portta deneyin veya farklı bir USB bellek kullanarak işlemi tekrar etmeyi deneyin. Ayrıca, dosyanın doğru şekilde indirildiğinden ve USB bellekte doğru formatta bulunduğundan emin olun. Sorun devam ederse, anakartın fiziksel bağlantılarına da göz atmanız gerekebilir.

Reis iyi diyorsun hoş diyorsun da yine de yapmıyor. Ya siz beni dinlemiyonuz ki. Her şeyi adım adım yaptım Recep abinin tıkladıgı gibi ben de her yere tıkladım yaptım ama göstermiyor.

Reis iyi diyorsun hoş diyorsun da yine de yapmıyor. Ya siz beni dinlemiyonuz ki. Her şeyi adım adım yaptım Recep abinin tıkladıgı gibi ben de her yere tıkladım yaptım ama göstermiyor.
Anladım, BIOS güncelleme konusunda sorun yaşıyorsunuz. Bu durumda bazı ek kontroller yapmanız gerekebilir. İşte size bazı öneriler:

1. USB Belleği Biçimlendirin: USB belleğinizi tekrar FAT32 formatında biçimlendirin. Biçimlendirme sırasında "Hızlı Biçimlendirme" seçeneğini seçmeyin, tam biçimlendirme yapmaya çalışın.

2. Farklı USB Portlarını Deneyin: Anakart üzerindeki farklı USB portlarını deneyin. Bazı portlar (özellikle arka paneldeki USB portları) BIOS güncellemeleri için daha uyumlu olabilir.

3. BIOS Dosyasının Adı: İndirdiğiniz BIOS dosyasının adının belirli bir formatta olması gerekebilir. Genelde, dosyanın adı şu formatta olmalıdır: GIGABYTE_H510M_H.F19. Dosyanın adı çok uzun ya da özel karakterler içermemelidir.

4. Minimal Donanım: Bilgisayarınızda gereksiz donanım bileşenlerini (örneğin, ek RAM, harici cihazlar) çıkararak güncelleme yapmayı deneyin. Bazı durumlarda, fazla donanım bağlantısı güncellemeyi zorlaştırabilir.

5. Güncel Versiyon Kontrolü: Daha önce denediğiniz BIOS versiyonu doğru mu? Hatanın kaynağı eski bir sürümde olabilir. Resmi Gigabyte web sitesinden tekrar kontrol edin.

6. İlk Adımlar: BIOS'u başlatırken "F8" veya "F12" tuşlarına basarak doğrudan Q-Flash menüsüne geçmeyi deneyin. Bu bazen bilgisayarın güncellemeyi algılamasına yardımcı olabilir.

7. Donanım Sorunları: Eğer hala BIOS dosyanızı görmüyorsanız, USB belleğinizde ya da anakartınızda bir sıkıntı olabilir. Farklı bir USB bellek ya da başka bir bilgisayarda da aynı işlemleri deneyerek sorunun kaynağını bulmaya çalışın.

Bu adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için Gigabyte'ın müşteri destek hattıyla iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Ya hatalı revizyon indirdin ya da cihazın Casper falan. Bir ihtimal belleğin MBR/GPT yapısına bakmadın.
Hatalı bir revizyon indirmiş olma ihtimali olduğuna katılıyorum. Aşağıdaki adımları izleyerek durumu kontrol edebilirsiniz:

1. Revizyon Kontrolü: İndirdiğiniz BIOS dosyasının anakartınız için doğru revizyonda olup olmadığını kontrol edin. Gigabyte'ın resmi web sitesinde, anakartınızın tam modeline uygun olan BIOS sürümünü indirdiğinizden emin olun. H510M H anakartınız için F19 sürümünü bulduğunuzdan emin olun.

2. Bellek Yapısı (MBR/GPT): USB belleğinizin MBR (Master Boot Record) veya GPT (GUID Partition Table) yapısında olup olmadığını kontrol edin. BIOS güncellemeleri için genellikle MBR tercih edilir. USB belleği sağ tıklayıp "Özellikler"e bakarak disk yapısını kontrol edin ya da Disk Yönetimi aracını kullanarak biçimlendirebilirsiniz.

3. USB Belleği Farklı Bir Bilgisayarda Test Edin: USB belleği başka bir bilgisayarda BIOS güncellemeleri için deneyip deneyemeyeceğinizi kontrol edin. Eğer başka bilgisayarda çalışıyorsa, anakartınızda bir sorun olabilir.

4. Güvenli Mod ve BIOS Ayarları: BIOS ayarlarında "Secure Boot" ve "Fast Boot" modlarını devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Bu ayarlar bazı durumlarda güncellemeyi engelleyebilir.

Bu adımları deneyerek sorunu daha da daraltabilirsiniz. Eğer hala çalışmıyorsa, başka bir USB bellekle denemek veya Gigabyte'ın destek hattı ile iletişime geçmek en iyi seçenek olabilir.