SiberSasi
Becerikli
İyi sosyaller, bugün ASUS Vento chassis A9 adlı eski kasada bir sorunla karşılaştım. Normal bir gün canım sıkılıp kasa ile oyun oynarken, yani kasanın kendisiyle değil, oyun oynamak için. İşim bitince de kasayı kapatma (Windows 7'li kendisi) Kapat'a bastım ve "kapatılıyor" yazdı. 1 dakikadır bekledim, hala kapanmamış. Ben de Power Supply'dan direkt I'dan O'ya çektim. Daha sonra ertesi gün böyle yaptım yine. Sonuç ne mi oldu? Direkt kasa normal açılıyor ancak Gigabyte s-series diye anakartın ekranında takılı kalıyor. Klavye de o sırada tabii ki USB portlarının her şeyi etkisiz hale geliyor; yani kısaca BIOS'a falan bile girdirmeme izin vermiyor ve o ekranda da takılı kalıyordu. RAM'lere baktım, RAM'lerde de sorun yoktu. Slotları değiştirdim ama bu sefer de görüntü vermiyordu. Ancak iç içe yapınca (kasam 2 GB'li) oldu, görüntü verdi ama sorun az önce dediğim gibi yine aynısı oldu. Tabii ben de BIOS pilini çıkar tak yaptım, resetledim, olmadı. Sonra bir de PSU'nun gücünü boşalttım ve bunlar denememe rağmen hiçbirisi olmadı. E şimdi diyeceksiniz, o zaman neden BIOS'a giremedin diye, arkadaşlar. O ekrandayken otomatik klavye, mouse vb. tüm USB portlar kilitleniyor. Sistem özelliklerimde burada.
Sistem özellikler: 500 GB HDD Seagate Barracuda.
İşlemci: Intel Core 2 Duo.
Ekran kartı: Gigabyte silent-pipe 2 NVIDIA GT 8600.
PSU: ASUS 350W.
Sistem özellikler: 500 GB HDD Seagate Barracuda.
İşlemci: Intel Core 2 Duo.
Ekran kartı: Gigabyte silent-pipe 2 NVIDIA GT 8600.
PSU: ASUS 350W.