Bütçe
20.000 TL
Hocam yabancılarda Philips için çok fazla ölü piksel şikayeti var, adam 5 kez değişim yapmış hepsinde ölü piksel var mış, geçende biri inceleme yaptı onda da 3 ölü piksel çıkmış, Gigabyte'ı Amazon'un kendi satıcısından alacağım daha iyi olur, Gigabyte için çok fazla kişi övüyor gövde kalitesi portları vs olsun, çok incelemesi var eğer bir kronik yanı olsaydı illaki öğrenirdik.

Bugün sipariş verdim, normal modeli stokta kalmamış 17ye ice modelini aldım beyaz renkli olanını hem PS5'le uyumlu olur renk olarak, asıl sorum görüntü ayarı için en iyi ayarlar nedir?

Hocam M.27Up'da %85 oranında ölü piksel var yani her 10 kişiden 7 8'inde ölü piksel çıkıyor. Ben 2 kere aldım 2 kere iade ettim ölü piksel çıktı. Bir de fazladan 2 bin TL vermişsiniz değmez hocam AOC'nin yeni bir modeli var onu alsaydınız keşke gene 4K 320Hz idi

Hocam M.27Up'da %85 oranında ölü piksel var yani her 10 kişiden 7 8'inde ölü piksel çıkıyor. Ben 2 kere aldım 2 kere iade ettim ölü piksel çıktı. Bir de fazladan 2 bin TL vermişsiniz değmez hocam AOC'nin yeni bir modeli var onu alsaydınız keşke gene 4K 320Hz idi
iade ettim hocam kargoya verilmeden

modelin tam adı nedir, bütçeyi 1 aya çıkarabilirim AOC U27G4XM nasıldır acaba

İade ettim hocam kargoya verilmeden.

Modelin tam adı nedir, bütçeyi 1 aya çıkarabilirim AOC U27g4xm nasıldır acaba.

Aynen o hocam ama 27Up'ın 1 milyar renk aralığı verken AOC 10 milyon sadece, yani biraz daha kötü bir renk aralığı var. Tavsiyem bütçe arttırabilirseniz https://www.samsung.com/tr/monitors...bD9_cPJ5a1kitIGiqzYUFWMurBqEKnmyiyTlCJQ_mKjiM bunu alın, ben tekrardan M.27up aldım eğer gene ölü piksel çıkarsa bu sefer Samsung alacağım, fazladan 4 5K vermek istemediğimden M.27up aldım son stok gene ölü piksel çıkarsa bir daha ne incehesaba ne de Gigabyte'a adım atmayacağım.

Aynen o hocam ama 27Up'ın 1 milyar renk aralığı verken AOC 10 milyon sadece, yani biraz daha kötü bir renk aralığı var. Tavsiyem bütçe arttırabilirseniz https://www.samsung.com/tr/monitors...bD9_cPJ5a1kitIGiqzYUFWMurBqEKnmyiyTlCJQ_mKjiM bunu alın, ben tekrardan M.27up aldım eğer gene ölü piksel çıkarsa bu sefer Samsung alacağım, fazladan 4 5K vermek istemediğimden M.27up aldım son stok gene ölü piksel çıkarsa bir daha ne incehesaba ne de Gigabyte'a adım atmayacağım.
AOC U27G4XM bu monitör mini led,videolarını vs izledim kontrast oranı vs gayet güzel hdr 1000 sertifikalı,düzgün ayarlarla dahada iyi oluyormuş,25k fiyatı var almayı düşünüyorum

AOC U27g4xm bu monitör mini LED, videolarını vs izledim kontrast oranı vs gayet güzel HDR 1000 sertifikalı, düzgün ayarlarla daha da iyi oluyormuş, 25k fiyatı var almayı düşünüyorum.

AOC'a pek güvenemedim alınca ya en iyisi ya da fiyat performans alınmalı diye düşünüp Philips evnia 27M2N3800A/00 monitörü aldım ve görüşlerimi yazıyorum.
Beklediğimden çok çok güzeldi piksel yoğunluğu ekranı keskin yapıyor renkler olsun vs gerçekten çok hoşuma gitti (4K 55 inch Samsung cyrstal TV'den geçiyorum), ölü piksele rastlamadım 2 3 kez tekrar tekrar baktım hiç yoktu şükür, yapay zekaya sorup monitör ayarlarını yaptım 120FPS gerçekten fark ediyormuş, gözlerim şenlendi. Gigabyte M.27Up'yi bilmem ama bu monitörü kesinlikle öneririm bu fiyata bu performans çok güzel, 2 şeyden korkuyordum, ilki ölü piksel çıkması 2.si ise 27 inchin küçük görüneceğiydi ancak masa başında oynamak için en iyisi 27 imiş.
Eksi olarak hoparlörü X2W şeklinde ve zayıf kalıyor, ben Havit 772BT soundbar aldım ve AUX'la monitöre bağladım gayet memnunum.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Not:Kameram kötü kusura bakmayın bulanık gibi çıkmış biraz.

Dosya Ekleri

• IMG_20260318_170145.webp
    IMG_20260318_170145.webp
    3 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20260317_202119.webp
    IMG_20260317_202119.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 41
AOC'a pek güvenemedim alınca ya en iyisi ya da fiyat performans alınmalı diye düşünüp Philips evnia 27M2N3800A/00 monitörü aldım ve görüşlerimi yazıyorum.
Beklediğimden çok çok güzeldi piksel yoğunluğu ekranı keskin yapıyor renkler olsun vs gerçekten çok hoşuma gitti (4K 55 inch Samsung cyrstal TV'den geçiyorum), ölü piksele rastlamadım 2 3 kez tekrar tekrar baktım hiç yoktu şükür, yapay zekaya sorup monitör ayarlarını yaptım 120FPS gerçekten fark ediyormuş, gözlerim şenlendi. Gigabyte M.27Up'yi bilmem ama bu monitörü kesinlikle öneririm bu fiyata bu performans çok güzel, 2 şeyden korkuyordum, ilki ölü piksel çıkması 2.si ise 27 inchin küçük görüneceğiydi ancak masa başında oynamak için en iyisi 27 imiş.
Eksi olarak hoparlörü X2W şeklinde ve zayıf kalıyor, ben Havit 772BT soundbar aldım ve AUX'la monitöre bağladım gayet memnunum.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Not:Kameram kötü kusura bakmayın bulanık gibi çıkmış biraz.
Siyahlar konusunda nasıl? Hala önerir misiniz?