MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba. Mayıs'ta bir aksilik çıkmazsa ya Gigabyte MO34WQC yada Samsung Odyssey Neo G8 LS34BG850SUXUF alacağım ikisi de ultra wide OLED monitörler fakat almadan önce bu monitörlerden hangisi daha iyidir onu öğrenmek istiyorum. Özellikle bu iki monitörden birisini kullanmış olan birisi varsa yazabilir mi? Veya genel olarak monitörlerden anlayan kişiler teknik özelliklerine bakıp bunu alsan senin için daha iyi olur şeklinde yazarsa çok müteşekkir olurum.

Neo g8'in bir yeni bir de eski versiyonu var. Yeni olanı almanı öneririm. Ayrıca bütçeniz madem çıkıyor yanma garantisi 3 yıl olanı tercih edin. Samsung 2 yıl garanti veriyor. Kötüye kullanım, yanlış kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtiyor. Ben olsam ASUS, MSI ve Dell gibi modellere yönelirdim. Gigabyte da 3 yıl garanti veriyordu yanlış bilmiyorsam oda olabilir. Ayrıca kalite kontrol kısmında Samsung'tan daha iyi bu markalar.

Neo g8'in bir yeni bir de eski versiyonu var. Yeni olanı almanı öneririm. Ayrıca bütçeniz madem çıkıyor yanma garantisi 3 yıl olanı tercih edin. Samsung 2 yıl garanti veriyor. Kötüye kullanım, yanlış kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtiyor. Ben olsam ASUS, MSI ve Dell gibi modellere yönelirdim. Gigabyte da 3 yıl garanti veriyordu yanlış bilmiyorsam oda olabilir. Ayrıca kalite kontrol kısmında Samsung'tan daha iyi bu markalar.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ve evet Gigabyte modeli de 3 yıl garanti sunuyor direkt kendi sitelerinden aldığım yazıyı aşağıya bırakayım merak eden olursa baksın diye. Ayrıca ASUS, MSI veya Dell'e bakacaktım hatta güzel modeller buldum ASUS tarafında fakat ultra wide değiller bu fiyatlarda 35 bin TL ve üstüne çıkmak istemiyorum ki zaten bütçemde yetmez ondan 35 bin TL üstüne değilde bu miktara kadar ultra wide monitör varsa dediğiniz şekilde bakabilirim. Son olarak Dell AW3423DWF 34" olanı takip ediyordum bir ara fiyatı güzel düştü fakat sonradan çok arttı şuanda 38 bin TL'ye yakın, benim bütçemi çok aşıyor tabii ben alana kadar düşerse elbette onu alırım orası başka bir durum.

Bahsettiğim Gigabyte modelin garanti durumunu buradan görebilirsiniz:

Gigabyte OLED Yanığı Garanti Süresi.webp

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ve evet Gigabyte modeli de 3 yıl garanti sunuyor direkt kendi sitelerinden aldığım yazıyı aşağıya bırakayım merak eden olursa baksın diye. Ayrıca ASUS, MSI veya Dell'e bakacaktım hatta güzel modeller buldum ASUS tarafında fakat Ultra wide değiller bu fiyatlarda 35 bin TL ve üstüne çıkmak istemiyorum ki zaten bütçemde yetmez ondan 35 bin TL üstüne değil de bu miktara kadar Ultra wide monitör varsa dediğiniz şekilde bakabilirim. Son olarak Dell AW3423DWf 34" olanı takip ediyordum bir ara fiyatı güzel düştü fakat sonradan çok arttı şu anda 38 bin TL'ye yakın, benim bütçemi çok aşıyor tabii ben alana kadar düşerse elbette onu alırım orası başka bir durum.

Bahsettiğim Gigabyte modelin garanti durumunu buradan görebilirsiniz:

Eki Görüntüle 141992

3 bin TL farkı öderim derseniz yeni modelini alabiliyorsunuz.

Normalde arada dağlar kadar fark olmasa da yeni modeller güncel panel kullanıyor. OLED'de güncel panel kullanılması çok önemli bence. Tabii bunun araştırmasını yapmak lazım. Belkide aynı paneldir sadece 240Hz'ye upgrade edilmiş versiyonudur. Benim tahminim 2 diye belirtiklerine göre muhtemelen daha yeni bir panel kullanıyorlar.

3 bin TL farkı öderim derseniz yeni modelini alabiliyorsunuz.

Normalde arada dağlar kadar fark olmasa da yeni modeller güncel panel kullanıyor. OLED'de güncel panel kullanılması çok önemli bence. Tabii bunun araştırmasını yapmak lazım. Belkide aynı paneldir sadece 240Hz'ye upgrade edilmiş versiyonudur. Benim tahminim 2 diye belirtiklerine göre muhtemelen daha yeni bir panel kullanıyorlar.
Bu mönitörü görmüştüm ve videoyu izlemedim ama video kapağından anladığım kadarıyla panel değişikliği yok sadece 240Hz'ye güncellenmiş bu modelde. Ayrıca bir başka YouTube kanalıda C2 sürümünde başka güncelleme olmadığını ima etmişti onuda ekliyorum yorumuma bakabilirsiniz:

YouTube yorumu.webp

Bu monitörü görmüştüm ve videoyu izlemedim ama video kapağından anladığım kadarıyla panel değişikliği yok sadece 240Hz'ye güncellenmiş bu modelde. Ayrıca bir başka YouTube kanalıda C2 sürümünde başka güncelleme olmadığını ima etmişti onu da ekliyorum yorumuma bakabilirsiniz:

Eki Görüntüle 141996

O zaman ilk versiyonu almak en mantıklısı gibi gözüküyor. Hem garanti hem de kalite kontrol olarak Gigabyte daha iyi. ASUS ve MSI gibi markalarda biraz daha pahalı ve arada pek fark yok. 4.nesil oledleri beklemek veya bu modeli almak en mantıklısı. İhtiyacınıza göre tercih yapabilirsiniz.

O zaman ilk versiyonu almak en mantıklısı gibi gözüküyor. Hem garanti hem de kalite kontrol olarak Gigabyte daha iyi. ASUS ve MSI gibi markalarda biraz daha pahalı ve arada pek fark yok. 4.nesil oledleri beklemek veya bu modeli almak en mantıklısı. İhtiyacınıza göre tercih yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. O zaman duruma göre eğer fiyatı düşerse bir mucize olup, Dell'in dediğim monitörünü alırım düşmezse de Gigabyte'ın bu attığım modelini alırım.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. O zaman duruma göre eğer fiyatı düşerse bir mucize olup, Dell'in dediğim monitörünü alırım düşmezse de Gigabyte'ın bu attığım modelini alırım.

2.versiyon ile Neo G8 kafa kafaya sonuçlar alıyor zaten. 3 yıl garanti ve daha iyi kalite kontrol açısından Gigabyte her türlü Samsung'tan daha mantıklı bir seçim olacaktır. Zaten paneli Samsung'tan alıyor sorun olmaz.

Bu videoda hem 2.versiyon hem de Neo G8 testleri var.