Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

techuser

Uzman
Gigabyte P1000GM model, modüler bir güç kaynağım var. Nadiren oyun oynarım. Bir oyuna girdiğimde PSU'dan gelen sesin montajdan kaynaklı olduğunu düşünerek dikkate almamıştım. Kasaya hafifçe vurduğumda kesilebilen bir sesti. Bir süredir sistemi kullanmıyorum. Kasayı değiştirdim. PSU'yu açıktayken test edip gerekirse problemi gidereyim dedim. Bağlantıları yaptım ve sistemi açtım. Fan dönmüyor. Bir oyuna girdiğimde fan dönmeye çalışıyor ancak ufak ufak hareket ediyor. Görünürde bir engel vs. yok. Biraz gözlemledikten sonra sistemi kapattım. Biraz koku var sadece. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte P1000GM model, modüler bir güç kaynağım var. Nadiren oyun oynarım. Bir oyuna girdiğimde PSU'dan gelen sesin montajdan kaynaklı olduğunu düşünerek dikkate almamıştım. Kasaya hafifçe vurduğumda kesilebilen bir sesti. Bir süredir sistemi kullanmıyorum. Kasayı değiştirdim. PSU'yu açıktayken test edip gerekirse problemi gidereyim dedim. Bağlantıları yaptım ve sistemi açtım. Fan dönmüyor. Bir oyuna girdiğimde fan dönmeye çalışıyor ancak ufak ufak hareket ediyor. Görünürde bir engel vs. yok. Biraz gözlemledikten sonra sistemi kapattım. Biraz koku var sadece. Sorun ne olabilir?
Önceden normal kullanımda haraket ediyor muydu?

OCCT Power testi yaparak PSU'yu yüke sokun hocam, PSU'yu takip edin. Koku gelmesi şüphelendirici. Özelliklere baktığım da 120mm Smart Hydraulic Bearing (HYB) Fan teknolojisi kullanıyorlar. Yani %20 yüke ulaşmadığı sürece fan çalıştırmıyor. Çektiği güce bağlı olarak fan hızı artıyor.
sec4-img2.webp

BazziteOS kurup test etmiştim. RDR 2'de iken fan dönmeye çalışıyor da dönemiyor, takılıyordu. Bugün başka oyunlarla yeniden test ettim. Windows 11'e döndüm. Fan çalıştı. Koku da gelmedi. Dediğiniz gibi sanırım. Belli bir yüke girmeden fan devreye girmiyor. Ancak maalesef fan sesi ile ilgili bir sorun var. Devreye girdiğinde zaman zaman ses çıkarıyor.

Cihaz 3 yıl garantiliydi. Ütopya, üçüncü seneye karışmıyormuş. Bana iki teknik servis numarası verdiler. Açıkçası Ankara'dan İstanbul'a teknik servise göndermek pek cazip gelmedi. Siz ne önerirsiniz arkadaşlar? (sürenin bitimine 1 ay kadar var)

Fan profili agresif zaten yani döndüğü zaman fan sesi duymanız normal. Fanın bir yere sürtünmesi vs. gibi anormal bir ses gelmiyorsa sıkıntı yok.

Rahatsız edici bir ses olsa da fan bir yere sürtüyormuş gibi gelmiyor. Sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim ilginiz için arkadaşlar. Çözüm olarak işaretledim.