Walking_Spiriy

Çalışkan
Hocalarım selam ikinci el Gigabyte RTX 2060 aldım, içi hiç açılmamış bu yüzden temizliğini yaptım. Termal macunlarını değiştirdim, pedleri de aldığım zaman değiştireceğim. Şimdi şöyle bir şey var, temizliğini yapmadan önce fanın birinden cızırtı gibi bir ses geliyordu. Temizleyince azaldı fakat az bir ses daha geliyor ama sadece fanlar %75 ile %85 arasında çalışınca bu ses geliyor. Diğer seviyelerde gelmiyor. Fanları değiştirmeyi düşünüyorum, Türkiye'de bulabileceğim bir yer var mı yoksa yurt dışından alacağım? Öneriniz nedir, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
%75 ve üstü değelerde çalışırsa, sesi duyarsınız. Fan kendisi sağlam bile olsa ses duyulur. Pad değişimi artı iyi bir macun değişimi ve iyi montaj ile bu devir aralığı %50 lere çekilebilir. Bu devir aralığında ses ciddi azalacaktır.
Pad değişimi ve montajı ciddi tecrübe ister. Umarım yeterli vardır.

Fan yaprakları ayrılıyorsa ortadaki mili yağlayın.

Temizlerken onu da yağlamıştım.

%75 ve üstü değelerde çalışırsa, sesi duyarsınız. Fan kendisi sağlam bile olsa ses duyulur. Pad değişimi artı iyi bir macun değişimi ve iyi montaj ile bu devir aralığı %50'lere çekilebilir. Bu devir aralığında ses ciddi azalacaktır.
Pad değişimi ve montajı ciddi tecrübe ister. Umarım yeterli vardır.

Sadece %75 ve %85 aralığındayken oluyor bu ses %100 de falan fan sesi oluyor ama cızırtı sesi olmuyor macun değişimi zaten yaptım pad değişimini de alınca değiştireceğim ama pad le fanın ne alakası varki büyük ihtimal rulmanda sıkıntı var fanı değiştirmem lazım onun için nereden almam gerektiğini sordum.

Temizlerken onu da yağlamıştım.

Sadece %75 ve %85 aralığındayken oluyor bu ses %100 de falan fan sesi oluyor ama cızırtı sesi olmuyor macun değişimi zaten yaptım pad değişimini de alınca değiştireceğim ama pad le fanın ne alakası varki büyük ihtimal rulmanda sıkıntı var fanı değiştirmem lazım onun için nereden almam gerektiğini sordum.
Alakayı anlatayım. Pad VRAM lere basıyor. VRAM soğuk kalınca fan da orta şiddette (kabaca %50) devir ile dönüyor. Hal böyle olunca fan düşük tempoda çalışınca ufak tefek sıkıntıları duymuyorsunuz. Yüksek RPM lere çıkınca hem fan sesini hem de ufak tefek hatalardan oluşan cızırtı sesini duyuyorsunuz. Anlayacağınız ekran kartı GPU macun değişimi çok da önemli değil asıl önem arz edeni PAD değişimi. VRAM ler GPU dan daha sıcak çalışmakta. Buda fan devrini yükseltmesine neden olmakta.
Ekran kart fanlarında RULMAN genelde olmaz. Sadece bir iki tepe modelinde var. Dolayısı ile yağlama- temizleme vs fayda etmez. Komple değiştirmek gerekmekte. Eğer düşük devirlerde cızırtı yapmıyorsa PAD değişimi ile sorun ortadan kalkar.