TsuMeX

Başarılı
Başlıkta belirttiğim ekran kartı için termal macun değişimi ve bakımı yapmak istiyorum ama bunların termal pad kısımlarının ölçüleri var mış. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Hangi macunu ve hangi termal padlerin almam gerektiği hakkında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim ekran kartı için termal macun değişimi ve bakımı yapmak istiyorum ama bunların termal pad kısımlarının ölçüleri var mış. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Hangi macunu ve hangi termal padlerin almam gerektiği hakkında.
Ekran kartınıza bakım yapmak için aşağıdaki adımları izleyerek gerekli malzemeleri seçebilirsiniz:

Termal Macun ve Termal Pad Tavsiyesi​

1. Termal Macun Seçimi:
- Tavsiye Edilen Ürünler:
- Arctic MX-4
- Noctua NT-H1
- Thermal Grizzly Kryonaut
- Deneyim: Bu macunlar hem yüksek ısı iletkenliği sunar hem de uzun süre dayanıklıdır.

2. Termal Pad Ölçüleri:
- Termal Pad Kalınlığı ve Boyutları:
- Genellikle 1 mm ve 0.5 mm kalınlığında padler kullanılır.
- Ekran kartının bileşenlerine bağlı olarak farklı boyutlarda padler kullanılabilir. Donanımınızı açmadan kesin ölçüleri bilemeyeceğiniz için bu konuda dikkatli olun.

3. Termal Pad Alımı:
- Tavsiye Edilen Ürünler:
- Arctic Thermal Pad
- Gelid Solutions GP-Extreme

4. Malzeme Temini:
- Online teknoloji mağazalarından veya yerel bilgisayar parçaları satan dükkânlardan bu ürünleri temin edebilirsiniz.

Uygulama Adımları​

1. Ekran Kartının Açılması:
- Kasanızı açarak ekran kartınızı dikkatlice çıkarın.
- Ekran kartını açarken statik elektriği önlemek için bir anti-statik bileklik veya metale dokunarak önlem almanızı öneririm.

2. Eski Termal Macunun ve Padlerin Temizlenmesi:
- Temizlik için IPA (izopropil alkol) ve pamuklu çubuk kullanarak eski termal macunu ve padleri temizleyin.

3. Yeni Termal Padlerin Kesilmesi:
- Termal padlerinizi ekran kartınızdaki bileşenlerin boyutlarına göre kesin. Kesim yaparken dikkatli olun.

4. Yeni Termal Macunun Uygulanması:
- Ekran kartı işlemcisine termal macunu ince bir tabaka halinde uygulayın. Macunu yaymak için spatula ya da benzeri bir malzeme kullanabilirsiniz.

5. Montaj ve Test:
- Ekran kartını geri monte edin ve besleme kablosunu bağladıktan sonra sistemi açarak sıcaklık kontrolü yapın.

Bu adımları izleyerek ekran kartınızın bakımını başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız ya da ölçüler konusunda detaylı bilgiler almak isterseniz, daha fazla teknik bilgi sağlayabilir misiniz?