Jeff_Hardy

Üstün
Merhaba, bilgisayarımda sadece BeamNG oyununa özel bir sorun yaşıyorum. Sorunu açıklamam gerekirse, menülerde hiçbir problem yok, fakat herhangi bir map'e girdiğim anda bilgisayar sadece 5-10 FPS ile oyunu çalıştırıyor. Farklı arabalarla farklı map'lere girmeyi denedim fakat sorun hala devam ediyor. Çok nadiren ise düzgün çalışmaya başlıyor ve 60 FPS sorunsuz oynayabiliyorum, bazen de 30-40 FPS veriyor fakat bütün kaplama detayları bug'a giriyor, bazen de oyunu alta alıp tekrar açınca yine 5 FPS'e geri düşüyor.

Düşük FPS alırken, ekran kartı watt tüketimi normalin oldukça altında görünüyor. Bu sorunla alakalı 5 farklı ekran kartı driver'ı denedim, oyunu silip bir daha yükledim, versiyon düşürdüm, farklı başlangıç seçenekleriyle (Vulkan, DirectX 12 vb.) başlattım, dosya bütünlüğü doğruladım ve tüm modları sildim, fakat ne yaptıysam bilgisayarımda her oyunu sorunsuzca oynayabiliyorken bu oyunu hiçbir şekilde oynayamıyorum. Windows 26H2 sürümünde, ekran kartı en güncel sürüme güncelli fakat hala sorun devam ediyor.

Bilgisayar özelliklerim aşağıdaki gibi;

Intel Core i7 11800H
NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop Max-P 130W 6 GB
Samsung 990 Pro 4 TB SSD
Kingston Impact 2x32 GB DDR4L 3200 MHz CL20 Kit
Samsung Smart Monitor M7 4K Monitor (fakat oyunu 2K'da oynuyorum.)

Oyunu orta-yüksek ayarlar arasında oynuyorum, çözünürlüğü 720P'ye düşürmek bile sorunu çözmüyor. Eskiden sorunsuz bir şekilde 2K çözünürlükte 60 FPS sabit oynayabiliyorken artık oynayamıyorum. Sorunu nerede aramam lazım?