Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yodian

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, bir ay sonra 4 yaşını dolduracak olan Gigabyte RTX 3070 Vision OC ekran kartım var. Geçen yıla kadar sorunsuz çalışıyordu ancak özellikle son zamanlarda, hafif zorlayıcı oyunlarda bile aşırı fan sesi çıkarmaya ve bir süre sonra iki monitörümü de siyah ekrana düşürüp beni yeniden başlatmaya zorlamaya başladı. Sıcaklıkları kontrol ettiğimde kolayca 80 °C’ye ulaşıyor ve muhtemelen bu yüzden kapanıyor. İşin komik kısmı, FIFA ve CS gibi oyunlarda ana menüde bile bağırıyor. Aklıma termal macun ve soğutma pedlerini değiştirmek geldi ancak sorunun kesin kaynağının bu olup olmadığından emin değilim. Sizce fanlarda bir arıza olabilir mi, yoksa kart artık yaşı itibarıyla mı böyle davranıyor? Fikirlerinize göre ekran kartını yenilemeye götüreceğim.

Çözüm
Yanlış verilere bakmadıysam kart 300W civarı güç çekebiliyor, GPU-Z verilerinde 8+6 pinden 225W civarı çekmesi gerekirken 160W civarı çekmiş, tek kablo olduğunu buradan anladım, çünkü tek kablo bu kadar yüksek güç veremeyebilir.

Kartın güç soketlerini çıkarıp içlerini kontrol edin, erime gibi bir hasar olmuş olabilir.

Soketlerde sıkıntı yoksa PSU'dan 2. Bir kablo getirin, varsa tabii, 6 pin kalsın 8 pin olana o kablodan bir soket takın.
Kartın içini şöyle güzelcene açıyorsun, bloğunu temizliyorsun, macununu değiştiriyorsun geri kapatıyorsun kullanmaya devam ediyorsun.

HWiNFO ile tüm sıcaklıklarını kontrol edebilirsin. Oyun içi istiyorsan Afterburner içerisinde hotspot sıcaklığını OSD'ye verebiliyor olman gerek.

Şöyle işlem sırasında iki uygulamadan da SS aldım. Video'ya da çektim, onu da YT yükeleyip göndereceğim. FurMark 2 hala çalışıyor, PC sesi yükseldi fakat kapanmaya yakın olduğu zamanki kadar bağırmadı.

gpuz_04MgBlabLT.webp

furmark_i8D1sJiCVn.webp

Bakım için İstanbul içi önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı acaba?

Kendin yap, 5/6 vidaya bakıyor. İnternette illaki içini açıp macunu falan değiştirdiğini gösteren videolar var.

Adam takır takır açıyor, insanlarla uğraşacağına aç kendin yap daha iyi. İyi de bir termal macun koyarsın içine yaptıracağın paranın yarısına. Manayla işlemcinin macunu da değişirsin alacağın macunla.