Muhammed Yıldırım

Çalışkan
Ekran kartım model Gigabyte RTX 4060 Ti 16 GB. Sıfır alındıktan 1 ay sonra kasaya start verdiğimde ekran kartı fanlarından garip bir ses geliyor. Bu ses sadece PC açılırken bir de oyunlarda 51 dereceye gelince ekran kartı fanlar devreye girince çıkıyor sadece bir de kapatırken çıkıyor bu ses. İzlenimlerime göre performansına bir etkisi olmadığını düşünüyorum, oyunlarda garantiye göndermeye değer mi, bir sorun teşgil eder mi? Kafam karıştı bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Video çekip link bıraktım sağ olun şimdiden.
Ekran kartı ses video link:

Hocam ortamınız çok sessiz galiba ve buna rağmen hiç rahatsız edici bir ses duymadım ben.

Hocam tam olarak derdimi anlatamadım galiba, PC start verdikten sonra güç düğmesinin Click sesinden sonra, hemen kaba bir ses çıkıyor ekran kartı fanlarından 1 2 saliselik böyle kasayı ufaktan sarsıyor o ses bundan rahatsız oldum her gün duyuyorum bu sesi. Haricinde kasam sessiz çalısıyor zaten sadece açılışta oyunlarda fan devreye girince 1 defa yine videodaki gibi ses çıkıyor bir de kapatırken aynı ses garantiye göndermeye değer mi bilemedim.

Hocam tam olarak derdimi anlatamadım galiba, PC start verdikten sonra güç düğmesinin Click sesinden sonra, hemen kaba bir ses çıkıyor ekran kartı fanlarından 1 2 saliselik böyle kasayı ufaktan sarsıyor o ses bundan rahatsız oldum her gün duyuyorum bu sesi. Haricinde kasam sessiz çalısıyor zaten sadece açılışta oyunlarda fan devreye girince 1 defa yine videodaki gibi ses çıkıyor bir de kapatırken aynı ses garantiye göndermeye değer mi bilemedim.
Fanlar calisirken ve kapanirken cikan ses yani, anladim. Peki ekran kartindan geldigine emin misiniz? Ekran kartini cikartip, denediniz mi? Egzos fani da o sesi cikartabilir, ondan.

Fanlar calisirken ve kapanirken cikan ses yani, anladim. Peki ekran kartindan geldigine emin misiniz? Ekran kartini cikartip, denediniz mi? Egzoz fani da o sesi cikartabilir, ondan.

Fanlar calisirken ve kapanirken cikan ses yani, anladim. Peki ekran kartindan geldigine emin misiniz? Ekran kartini cikartip, denediniz mi? Egzoz fani da o sesi cikartabilir, ondan.

Hocam kasanın cam kapağını açıp dikkatlice baktım ekran kartı fanlarından geldiği kanatindeyim ama dediğiniz gibi ekran kartını çıkartıp denemedim hiç ekran kartını çıkartırım öyle bakarım bir de o arkadaki egzoz fan onu da tekrar kontrol ederim dönüş sağlarım tekrardan size.

Hocam tekrardan mesgul ettim sizi ekran kartını çıkartıp denedim videodaki gibi kaba ses çıkmadı 3 defa kontrol ettim hiçbir sıkıntı yoktu ekran kartımı taktım tekrardan 2 tane video çektim videonun birisinde PC kapatılırken ekran kartı fanlar dönüyor sessiz bir şekilde kapanıyor PC fanlardan ses çıkmadan diğer 2 ci videoda PC kapatılırken ekran kartı fanlar dönmüyor yine yukarıdaki attığım videodaki gibi fanlar dönmeye başlayıp kısa süreli o kaba fan sesi çıkıyor dilerseniz yüklerim 2 videoyu bakmak isterseniz.

1. video fanlar çalışır vaziyetteyken kapanıyor sessiz olması gerektiği gibi.

Fanlar calisirken ve kapanirken cikan ses yani, anladim. Peki ekran kartindan geldigine emin misiniz? Ekran kartini cikartip, denediniz mi? Egzos fani da o sesi cikartabilir, ondan.
2. Video fanlar duruk vaziyette pc kapanırken fanlar devreye girdiğinde çıkan ses .

Son düzenleme: