Turkovski

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, benim Gigabyte RTX 5060 8 GB bir ekran kartım var ve bende görseldeki gibi bazen yukarıda bazen aşağıda hemen kaybolan beyaz bir karıncalanma oluyor. Bu sorunu genelde tarayıcıdan açtığım "Kick" adlı platformda yaşadım, başka herhangi bir sitede aynı sorunu şu anlık görmedim fakat bu olmayacağı anlamına gelmez. Firefox ve Brave gibi tarayıcılarda böyle bir sıkıntım yoktu fakat Opera'da siteyi tamamen kapattığımda kısa süreliğine de olsa ekranı full böyle kaplıyordu. Edge ve Google'da Kick'i açtığımda hem arayüz kasıyor hem de aşağıya kaydırdığımda görüntüdeki gibi karıncalanmaları görüyordum. Hâlen bir çözüm bulamadım, yardım etmeye çalışan arkadaşların tavsiyelerini denedim fakat hiçbiri olmadı. Denediğim yöntemlerim şu şekilde:

• DDU denedim, bir sonuç olmadı.
  • Driverları güncelledim, bir sonuç olmadı.
  • Google Flags ve Edge Flags'teki her şeyi denedim, olmadı.

Bu problemin çözüm yolunu hâlen bulamadım. Eğer bu konuyu benim gibi araştıran ve bilen birisi varsa yardımcı olabilirse memnun olurum; olmadı garantisi devam ediyor, iade eder yenisini temin ederim.

sorun.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen konunun birinde görüntüde kare kare dalgalanma vardı, HDCP özelliğini kapattı V-Sync mi ne onu da kapattı, düzeldi, sen de bir dene istersen. Donanımda sorun yoksa çözülür.

Geçen konunun birinde görüntüde kare kare dalgalanma vardı, HDCP özelliğini kapattı V-Sync mi ne onu da kapattı, düzeldi, sen de bir dene istersen. Donanımda sorun yoksa çözülür.

HDCP nereden kapatılır bilmiyorum ama NVIDIA Denetim Masası'nda V-Sync'yi kapattım.

HDCP nereden kapatılır bilmiyorum ama NVIDIA Denetim Masasında V-Sync'yi kapattım

Ve maalesef V-Sync kapattım o da olmadı.

Merhaba arkadaşlar, benim Gigabyte RTX 5060 8 GB bir ekran kartım var ve bende görseldeki gibi bazen yukarıda bazen aşağıda hemen kaybolan beyaz bir karıncalanma oluyor. Bu sorunu genelde tarayıcıdan açtığım "Kick" adlı platformda yaşadım, başka herhangi bir sitede aynı sorunu şu anlık görmedim fakat bu olmayacağı anlamına gelmez. Firefox ve Brave gibi tarayıcılarda böyle bir sıkıntım yoktu fakat Opera'da siteyi tamamen kapattığımda kısa süreliğine de olsa ekranı full böyle kaplıyordu. Edge ve Google'da Kick'i açtığımda hem arayüz kasıyor hem de aşağıya kaydırdığımda görüntüdeki gibi karıncalanmaları görüyordum. Hâlen bir çözüm bulamadım, yardım etmeye çalışan arkadaşların tavsiyelerini denedim fakat hiçbiri olmadı. Denediğim yöntemlerim şu şekilde:

• DDU denedim, bir sonuç olmadı.
  • Driverları güncelledim, bir sonuç olmadı.
  • Google Flags ve Edge Flags'teki her şeyi denedim, olmadı.

Bu problemin çözüm yolunu hâlen bulamadım. Eğer bu konuyu benim gibi araştıran ve bilen birisi varsa yardımcı olabilirse memnun olurum; olmadı garantisi devam ediyor, iade eder yenisini temin ederim.

Eki Görüntüle 236957
Kesinlikle sadece KICK’te mi oluyor?

Kesinlikle sadece KICK’te mi oluyor?
Evet ve söylediğim tarayıcılarda oluyor.

Aynı o da NVIDIA denetim masasında, HDCP durumunu görüntüle diyerek yazar varsa o özellik.
Maalesef bulamadım...

Şunu da söylemek istiyorum; sadece belirttiğim tarayıcılarda (başka keşfettiğim yok zaten problem çözülürse onlarda çözülür) oluyor ve belirttiğim platformda oluyor. Onun haricinde oyun oynarken bu sıkıntıya rastlamadım.

Evet ve söylediğim tarayıcılarda oluyor.

Maalesef bulamadım...

Şunu da söylemek istiyorum sadece belirttiğim tarayıcılarda (başka keşfettiğim yok zaten problem çözülürse onlarda çözülür) oluyor ve belirttiğim platformda oluyor. Onun haricinde oyun oynarken bu sıkıntıya rastlamadım.

Regedit'ten kapatabilirsin. Yeniden başlat, sonra Google'a disable HDCP NVIDIA yaz görürsün.

Tarayıcının flags ayarlarından bu 3 özelliği etkinleştirip tekrar dener misin? Ayrıca son sürüm driver kurdum demiştin diğer konuda, bazen en güncel driverlarda da sorun olabiliyor. Sırasıyla eski sürümleride denemeni öneririm. Hatta sadece sürücü kur App yazılımıda kurma. Sorun sürümdeyse daha sonra kurarsın tekrardan App yazılımınıda. Flags linkini ögrenmek için de Google tarayıcı adı + flags yazarak aratabilirsin.

1774822357405.webp

Boşuna iadeyle, garantiyle uğraşıp vakit kaybetme. Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırma özelliğini kapatıp dene. Eğer hız düşmesin dersen, internetten NVIDIA MPO disable dosyasını indirip çalıştır.