RX 9060 XT'nin Gigabyte markalı ve 3 fanlı olan modelini alacağım. Bu versiyon OC olarak gözüküyor. Bu frekans artışının karta bir zararı olur mu? Bu değerlerin de üstüne çıkılabilir mi?
400 daha koyup ASUS Prime modelini alın. Hem 9060XT serin kartı almış olursunuz, üstüne Dünya üzerindeki en kötü yazılımlardan biri olan Gigabyte Control Center gibi bir uygulamayı kullanmamış olursunuz.
400 daha koyup ASUS Prime modelini alın. Hem 9060XT serin kartı almış olursunuz, üstüne Dünya üzerindeki en kötü yazılımlardan biri olan Gigabyte Control Center gibi bir uygulamayı kullanmamış olursunuz.
Gaming OC daha soğuk daha sessiz daha iyi malzemesi olan model, Prime giriş seviyesi modeller ile yarışıyor Gaming OC ise ASUS'un TUF modelinde daha iyi.
Gcc ekran kartı için şart değil o kadar RGB ayarlamak dışında 1 işe yaradığını görmedim pek, anakartn olsa haklısın GCC iş görürdü.
Alınır. OC potansiyeli %6 civarında ancak UV ile bence %10'lara kadar çıkar. Termal jel kullanılmış uzun vade kullanımda macuna göre daha iyidir. Ancak 160W ile en düşük güç tüketimine sahip clock değerleri TUF Nitro+ gibi olsa da performans farkı olur mu bilmiyorum (fikrimce clock değerleri ne kadar yüksek olsa da güç tüketimi az olduğu için top modelleri yakalayamaz ama adrenalinden %25 güç verirsen bir şeyler olabilir). Bence 9060 XT için 3 fanlı bir modele ihtiyacın yok. 18.5K'ya challanger alır geçerdim (kasa ATX ise 3 fanlı tercih ederdim sistemi yeni topluyorsam mATX tatlı bir sistem toplardım).
Gaming OC daha soğuk daha sessiz daha iyi malzemesi olan model, Prime giriş seviyesi modeller ile yarışıyor Gaming OC ise ASUS'un TUF modelinde daha iyi.
Gcc ekran kartı için şart değil o kadar RGB ayarlamak dışında 1 işe yaradığını görmedim pek, anakartn olsa haklısın GCC iş görürdü.
Alınır. OC potansiyeli %6 civarında ancak UV ile bence %10'lara kadar çıkar. Termal jel kullanılmış uzun vade kullanımda macuna göre daha iyidir. Ancak 160W ile en düşük güç tüketimine sahip clock değerleri TUF Nitro+ gibi olsa da performans farkı olur mu bilmiyorum (fikrimce clock değerleri ne kadar yüksek olsa da güç tüketimi az olduğu için top modelleri yakalayamaz ama adrenalinden %25 güç verirsen bir şeyler olabilir). Bence 9060 XT için 3 fanlı bir modele ihtiyacın yok. 18.5K'ya challanger alır geçerdim (kasa ATX ise 3 fanlı tercih ederdim sistemi yeni topluyorsam mATX tatlı bir sistem toplardım).
Kasam Power Boost VK-M202b üste 2 tane daha fan ekledim. Kartı 3 fanlı istememin sebebi olabildiğince soğuk çalıştırmak. 2 fanlı model de işimi görür mi sizce?
Dediğiniz doğru ama Prime modeli diğer modellere nazaren daha düşük kalıyor. Farkındaysanız o değerlere 1600RPM ile çıkmış muadilleri 1000 1100 RPM'lerde.
Dediğiniz doğru ama Prime modeli diğer modellere nazaren daha düşük kalıyor. Farkındaysanız o değerlere 1600RPM ile çıkmış muadilleri 1000 1100 RPM'lerde.
Fan ayarı yapılabilir. Gigabyte'da fan ayarı yapamıyorsunuz hocam. GCC üzerinden ayar yaptığınızda kart %10 yüke girdiği an kafayı yemeye başlıyor 4K RPM çevirmeye başlıyor. Ben hem kendim yaşadım bu sorunu, hem @Ruindrynin 6800XT kafayı yiyordu, hem de çözümlerime bakarsan birinin bu konu ile alakalı olduğunu görebilirsin hocam. Yeşil tarafı bırakmadan önce en az 60-70 tane bu konu hakkında çözümüm var. 20k para vereceğim, fan ayarı yapamayacağım. Yemişim öyle kartı. Gigabyte az bir şey müşterilerini önemseyip düzeltmesi şu yazılımı yıllardır bu sorunu abartısız 1000 kişide gördüm.
Kasam Power Boost vk- M202b üste 2 tane daha fan ekledim. Kartı 3 fanlı istememin sebebi olabildiğince soğuk çalıştırmak. 2 fanlı model de işimi görür mi sizce?
@michaelscofield arkadaşımın attığı tabloyu incelersen Swift modeli 2 fanlı model diğerleri ise 3 fanlı sıcaklık değerleri aynı diyebilirim. Kartın TDP değeri çok yüksek olmadığı için zaten ısınamıyor. Eğer ısılar kafana takılırsa da güzel bir UV ayarı yaparız sana -%15 Power verdik mi stok değerlerde aşağı yukarı 5-10 derece fark eder.