Adam sana piyasadaki kartları tier list yapmış daha ne istiyorsun?Bu videodan böyle bir çıkarım yapamadım ben. Soğutma performansı olarak ise daha iyi kartlar mevcut piyasada ki testlere göre zaten 1 derece artı eksi bir sürü model var yine. Ayrıca Samsung çiplere ulaşmak zor değil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Adam sana piyasadaki kartları tier list yapmış daha ne istiyorsun?
Eee ne yani? Bundan o kartın en iyi 9070 XT olduğu çıkarımını mı yapacağız?
Dostum sen ne yaşıyorsun ben onu anlamıyorum? En iyi kart diye bir şey yok zaten adam tier list yapmış diyorum detaylarıyla beraber EXCEL tablosu var baktın mı ona.Eee ne yani? Bundan o kartın en iyi 9070 XT olduğu çıkarımını mı yapacağız?
Miabeyefendi
Üyecik
Basitçe yüksek frekans, büyük kart ve soğuk. Anaboard hepsinde aynı zaten FPS farkı 1-2 olur.
Dostum sen ne yaşıyorsun ben onu anlamıyorum? En iyi kart diye bir şey yok zaten adam tier list yapmış diyorum detaylarıyla beraber EXCEL tablosu var baktın mı ona.
Arkadaşa "o kartı en iyi kart yapan nedir" diye bir mesaj attım ve onu alıntılayıp bu videoyu attın.
Aynı soru sana. Sen ne yaşıyorsun?
Basitçe yüksek frekans, büyük kart ve soğuk. Anaboard hepsinde aynı zaten FPS farkı 1-2 olur.
FPS olarak dediğin gibi çok az fark olduğu için ona bakmadım zaten. Soğutmada da gördüğüm kadarıyla daha iyi modeller mevcut.
Miabeyefendi
Üyecik
Tek bir veri'ye bakarsak çok daha düşük soğutma sağlayan kartlar var. Fakat birden fazla verinin frekans hızı, faz sayızı, hafıza frekansı ve üzerine soğutma birleşince en iyi kart belirttiğim ürün oluyor. Ki XFX kötü bir marka değildir, Radeon kartlarının Sapphire gibi ana üreticilerinden biridir, NVIDIA tarafında bu rozeti PNY'ye verebiliriz. EVGA çekildiği için onu artık saymıyorum...
Son düzenleme:
Marka takıntınız yoksa en iyi ürün: XFX RX 9070 XT Mercury Gaming 35.945₺
Sesli çalışan bir model. En iyi ürün değil ayrıca taichi diye bir efsane var. Fakat tepe model bir kart ve soğutması gayet iyi.
PowerColor ve ASRock ile birlikte en iyi AMD kart üreticisidir.
Miabeyefendi
Üyecik
Bakış açım şudur: Fanın görevi dönmek, dönüyorsa ses çıkarır. Ses çıkarıyorsa soğutuyordur, soğutuyorsa en iyi görevi gerçekleştiriyordur. Performans ilk ve en önemli önceliktir.Sesli çalışan bir model. En iyi ürün değil ayrıca taichi diye bir efsane var. Fakat tepe model bir kart ve soğutması gayet iyi.
PowerColor ve ASRock ile birlikte en iyi AMD kart üreticisidir.
Spesifik olarak ''9070 XT'' için Taichinin en iyisi olduğunu düşünmüyorum, VRAM, GPU MEM ve GPU sıcaklık değerleri Mercury'den 3 farklı veri ve kaynak testine göre VRAM ve mem tarafından 10 ila 15~ gpu tarafında ise 3~5 ortalama olarak daha sıcak. MHZ farkı yük altında tam ortalamasını almaya üşendim çok küsürlü veriler var ~15 gibi, buna karşılık daha sessizlik olarak verdiği -1~-1.5db fiyat olarak arada 3000₺ var.
Kaynaklar:
HwUnboxed
Techpwrup
Overclock.net
+ Reddit çeşitli başlıklar son kullanıcı yorumları