Bütçe varsa ROG STRIX al, indirim bekle düz fiyattan alma, şu an Aorus çok uygun B650'den yükseltme yapanlar için çok iyi. Gaming gecesinde X870e Aorus Elite ice vardı 14.900 TL civarı, normalde 16k fiyatı. Bütün senaryoyu RAM'ler değiştiriyor CL değeri 28-30 oldu mu sistem keyif verir.

Bütçe varsa ROG STRIX al, indirim bekle düz fiyattan alma, şu an Aorus çok uygun B650'den yükseltme yapanlar için çok iyi. Gaming gecesinde X870e Aorus Elite ice vardı 14.900 TL civarı, normalde 16k fiyatı. Bütün senaryoyu RAM'ler değiştiriyor CL değeri 28-30 oldu mu sistem keyif verir.

Fiyat çok önemli değil aslında hocam, sorunsuz ve kaliteli bir ürün arıyorum. İki ürün arasında sizce ROG STRIX B850-A Gaming modelini mi tercih etmeliyim? 9950X, 5080, ve RAM'ler de %99 ihtimalle 6000 MHz CL30 olacak.

Vallahi bende bunun siyahı var. (zaten siyahmış) 1 ay önce 14.999'a Amazon'dan almıştım 9 taksit peşin fiyata. Çok memnunum. 9950X 6000MHz CL30 RAM'ler ile birlikte kullanıyorum. (ayhan abi sağ olsun artık 6200'e CL28) BIOS ekranı güzel. RAM'leri OC yaparken dedikleri gibi bir 15 20 dk bekledim boot etmemişti 1 kerelik. CMOS sıfırlayarak düzelttim 1 dakikada. Belki de beta BIOS yüklediğimdendir. (F12a) ama ondan sonra bayağı bir ayar yaptık. Hiç öyle bir şey yapmadı. VRM kalitesi gayet iyi.

Son düzenleme:
Vallahi bende bunun siyahı var. 1 ay önce 14.999'a Amazon'dan almıştım 9 taksit peşin fiyata. Çok memnunum. 9950X 6000MHz CL30 RAM'ler ile birlikte kullanıyorum. (ayhan abi sağ olsun artık 6200'e CL28) BIOS ekranı güzel. RAM'leri OC yaparken dedikleri gibi bir 15 20 dk bekledim boot etmemişti 1 kerelik. CMOS sıfırlayarak düzelttim 1 dakikada. Belki de beta BIOS yüklediğimdendir. (F12a) ama ondan sonra bayağı bir ayar yaptık. Hiç öyle bir şey yapmadı. VRM kalitesi gayet iyi.

X870 Aorus Elite Wi-Fi için mi diyorsunuz hocam?

Vallahi bende bunun siyahı var. (zaten siyahmış) 1 ay önce 14.999'a Amazon'dan almıştım 9 taksit peşin fiyata. Çok memnunum. 9950X 6000MHz CL30 RAM'ler ile birlikte kullanıyorum. (ayhan abi sağ olsun artık 6200'e CL28) BIOS ekranı güzel. RAM'leri OC yaparken dedikleri gibi bir 15 20 dk bekledim boot etmemişti 1 kerelik. CMOS sıfırlayarak düzelttim 1 dakikada. Belki de beta BIOS yüklediğimdendir. (F12a) ama ondan sonra bayağı bir ayar yaptık. Hiç öyle bir şey yapmadı. VRM kalitesi gayet iyi.

Hocam sıvı/hava soğutma olarak ne kullanıyorsunuz?

Bunu kullanıyorum. 230w ile iyi başa çıkıyor. Boşta 45 derece. Pbo ayarlarım açık. Cinebench r23 gibi testte 92-93 arası termal limite çarpmıyor. Biraz daha kısabilirim tabii pptyi.

Tavsiye ederim. Tek dezavantaj gibi gördüğüm yanı, Çok büyük olduğu için ramlerimin üstünü kapattı. İçte kalan ram 5 derece daha sıcak çalışıyor. Dışta kalana ön meshlerden hava geliyor zaten. Onu da aktif soğutmayla çözdüm. Ama yine olsa yine hava soğutucu alırdım. Pompa arızası vesaire olmadığı için biraz daha fp tarafta kalıyor.