Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi 7 anakartım var. BIOS pilini değiştirdim yine oluyor ama bazen oluyor hep değil. Alalı 1 2 hafta falan oldu.
Kısa devre sorunu olabilir pil kaynaklı değilse. Uzay montaj deneyin. Kasa içini kontrol edin, vida teması olabilir boşta.
otrayt536
Uzman
Kısa devre sorunu olabilir pil kaynaklı değilse. Uzay montaj deneyin. Kasa içini kontrol edin, vida teması olabilir boşta.
Hocam bu bazen oluyor sabah ayar yapıyorum gece sıfırlanıyor veya birkaç gün sonra sıfırlanıyor.
Hocam anladım bilgisayarı kapatıp PSU'yu kapatıp statik elektrik alıp açınca sıfırlanıyor şimdi denedim oldu.
@Ayhan Dönmez,
Ayrıca sizin verdiğiniz ayarları yapıp kapatıp açınca BIOS hata verdi enter BIOS dedim.
Ayrıca şimdi sıfırlanınca BIOS sıvı soğutma bir anda sıvı sesi çalışıyor su sesi çok geliyor sonradan ses gitti ama normalde BIOS sıfırlanımca ses gelmezdi.
@Ayhan Dönmez,
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Hocam bu bazen oluyor sabah ayar yapıyorum gece sıfırlanıyor veya birkaç gün sonra sıfırlanıyor.
Hocam anladım bilgisayarı kapatıp PSU'yu kapatıp statik elektrik alıp açınca sıfırlanıyor şimdi denedim oldu.
@Ayhan Dönmez,
Ayrıca sizin verdiğiniz ayarları yapıp kapatıp açınca BIOS hata verdi enter BIOS dedim.
Ayrıca şimdi sıfırlanınca BIOS sıvı soğutma bir anda sıvı sesi çalışıyor su sesi çok geliyor sonradan ses gitti ama normalde BIOS sıfırlanımca ses gelmezdi.
@Ayhan Dönmez,
Sistemi uzay montaj deneyin. Verdiğim ayarlara ek olarak Nitro kısmında RX-2, TX-3, Control Line-1, Robust Train Enable olarak değişin. Burst Length kısmı 1x-1x olsun. Hepsi Nitro sekmesinde bu ayarların. 3-5 kere Restart atın, sorun tekrar edecek mi?
Memory Context Restore ve Power Down kapalı kalsın, Refresh Mode Normal alın.
PBO kısmı Auto kalsın, Integrated Graphics ve Fast Boot ayarlarını kapatın. BIOS pili ile alakalı değildir devamlı sıfırlanmıyorsa ya da değiştiysen. Kısa devre kaynaklı sıkıntılar olabilir. Uzay sistem dene. @otrayt536