Gigabyte X870 WI-FI 6 sistemde ARGB kontrolcüye bağlı fanların hızı nasıl kontrol edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaanran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 95

kaanran

Gelişen
Hocam kasamda 8 adet ARGB fan var. Kasada kontrolcü yok ve bu fanlar birbirine zincirleme bağlılar. PSU'daki SATA kablosu da bu zincire bağlı, gücü oradan alıyor. Uçlardan biri anakarttaki 3 pinli sokete bağlı. Benim sıkıntım fanların ışıklarını Gigabyte Control Center'dan kontrol edebiliyorum ama hızlarını kontrol edemiyorum. Fan kablolarında boşta kalan 4 pinli uç var. Bu ucu anakarttaki SYS_FAN girişine taksam bir sorun yaşar mıyım acaba? Fanlar SATA'ya bağlıyken SYS_FAN pinini anakarta bağlasam kısa devre, yanma gibi bir şey olur mu? Çok tedirgin oldum ama fan hızlarını kontrol etmek istiyorum.

Anakartım: Gigabyte X870 WI-FI6 modeli.

@Yener K

RGB kabloları yine kontrolcüde kalıp fan kablolarını bağlarsan sorun olmaz ama dördünde birden güç yettirebilir mi bilmem. SATA çoklayıcı alman gerekebilir.

Anladığım kadarıyla sizde ARGB anakarta bağlı. Fanlar değil. Resim atma şansınız var mı? Bazen fanlardaki boştaki 4 pin Floppy beslemesi olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…