Şöyle söyleyim , biraz zor karar veren biri olduğum için haftalardır büyük bir titizlikle parça seçmeye çalışıyorum ve nihayet anakart dışında tüm parçaları netleştirip hazırladım. Sistemin tüm halini aşağıya atayim isterseniz bir bakın.
Sistemi sadece oyun amaçlı kullanacam ve minimum 5 yıl boyunca hiçbir yükseltme yapmak istemiyorum. 4K monitör kullanıyorum.
ssd - 980 pro 1 TB kullanıyorum , başka almayacam.
Sıvı soğutucu - arctic II 360 mm kullanıyorum ve değişmeyecem
psu - Bu parçada kesin kararlıyım. Tier listte A kademe olduğu için ve psu konusunda çok hassas olduğum için direkt bunu alacam.
ram - Dediğim gibi en az 5 sene upgrade yapmayacam. O yüzden 64 gb ram seçtim. Marka olarak da G-skill veya corsair dışına çıkmak istemiyorum.
kasa
işlemci
ekran kartı - 5080 alacam fakat marka konusunda hala kararsızım. Linkteki paliti düşünüyorum şuan Fakat bir taraftan da Asus tuf alasım geliyor lakin onun fiyatı 78k olduğu için bir tık pahalı gibime geliyor. Size bırakıyorum.
anakart kaldı geriye. Bunu da size bırakıyorum. Normalde konu detayındaki gigabyte olanı düşünüyorum. Dediğim gibi Q-CODE hata ledi olursa harika olur. Ve rica ediyorum MSİ önermeyin.