ErdemGüzey

Gelişen
Merhaba, FACEIT AC kullanabilmek için BIOS üzerinden Secure Boot ayarını “Maximum Security” yapmamız gerekiyor. Fakat Secure Boot’u açtıktan sonra bilgisayar açılırken şu hatayı alıyoruz: “Secure Boot Violation Invalid signature detected. Check Secure Boot Policy in Setup” Bu yüzden Windows’a giriş yapamıyoruz ve Secure Boot’u tekrar kapatmak zorunda kalıyoruz.

Anakart BIOS ayarlarını farklı şekillerde denedik fakat çözüm bulamadık. Sistem daha önce normal çalışıyordu, sorun sadece Secure Boot aktif olunca ortaya çıkıyor.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Sistemim hazır sistem:
  1. İşletim sistemim: Windows 11
  2. Anakart Modeli / Markası: Gigabyte H510M H 001
  3. İşlemcim: i5-11400F
  4. Anakart versiyonu: FC YP DATE: 01/06/2022
1780089268129.webp

image.webp

IMG20260529014510.webp

9508a863-c2cc-449c-a5aa-060be58f358e.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapıldı mı? BIOS güncel değilse güncelleyin, Secure Boot açtıktan sonra, CSM otomatik kapanıyor, kapanmıyorsa CSM'yi kapatın, Secure Boot mode kısmını standart yapın, normal boot kısmını UEFI yapın, OS type kısmı Windows UEFI'ya da online yapın, TPM bölümünü bulup PTT enabled ya da online yapın, Fast bot açıksa kapatın, ayarları bu şekilde deneyin. BIOS güncellemesi önemli. Bu ayarlar ile hata almamanız gerekli.

BIOS güncellemesi yapıldı mı? BIOS güncel değilse güncelleyin, Secure Boot açtıktan sonra, CSM otomatik kapanıyor, kapanmıyorsa CSM'yi kapatın, Secure Boot mode kısmını standart yapın, normal boot kısmını UEFI yapın, OS type kısmı Windows UEFI'ya da online yapın, TPM bölümünü bulup PTT enabled ya da online yapın, Fast bot açıksa kapatın, ayarları bu şekilde deneyin. BIOS güncellemesi önemli. Bu ayarlar ile hata almamanız gerekli.

BIOS güncellemesini yapamıyorum. BIOS menüsüne erişimim kısıtlı sistemi hazır aldığımdan dolayı. Güncelleme için pazartesi günü caspera mail atacağım

Selam tekrardan Casper'dan cevap geldi ama gönderdikleri dosyada şu anki BIOS sürümüm vardı. Dedikleri gidi adımları takip edip güncellemeyi yaptım ama aynı sorun devam etmekte. FACEIT AC açılırken maximum securty hatası alıyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Ekran görüntüsü 2026-06-05 160211.webp

Tamam şimdi daha iyi anlaşıldı. Secure Boot mode kısmını standarta almamız gerekli. Secure Boot mode sekmesi altında bulunan restore factory kesy kısmına tıklayın, bir şey sorar evet yapıp kaydedip BIOS'tan çıkın, aynı yere tekrar gelin, Secure Boot mode kısmını standart ayarına alın.