Daha önce hiç Play Store harici bir WhatsApp kullanmış mı? Ondan dolayı IP ban atmıştır belki. Instagram da metaya ait yani büyük ihtimalle aynı sorundan dolayı meta uygulamalarını kullanamıyorsunuz.
Bootloader kapatsak belki olur fakat eğer olmazsa bu sefer de bootlaoder kilidi açmaya para vermemiz gerekiyor. Bir WhatsApp sorunu yüzünden de iki tane telefonu da değişmeyi istemek saçmalık olur.
Mecbur bekleyeceğiz gibi ya da deneyerek çözeceğiz.
Root yok bende. Sunu da diyeyim başka SIM'i telefonuma taktigimda WhatsApp açılıyor, sadece benim numarayı açmıyor, numara engelli yani. Yine de kapatayım mi hocam, cevap verirseniz sevinirim.
@halil88 geçici engel yemiş olabilirsiniz. Görmeden ne bilgi versem yanlış olur. Sizin için sorun oluşturmayacak ve işiniz de yok ise kilidi kapatıp öyle de deneyebilirsiniz. Ama dediğim gibi eğer numara ya da telefon tamamen banlanmış ise bu durumda yapacak bir şey maalesef yok. Bu rehber OEM kilidiyle işi olmadığı halde açık olup WhatsApp açamayanlar için.
Valla hocam kesin şunu biliyorum benim kart engelli başka SIM'i takıyorum WhatsApp'a açılıyor. Kendi SIM'imi başka telefona taktım açıldı, çıkış yaptım tekrar gireyim dedim 1 saat sonra deneyin diyor, 1 haftadır öyle.