Ethem Efe 95

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Filo Denizcilik'e ait feribot Girne açıklarında alabora oldu; saatlerdir arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çok sayıda ölü, kayıp ve yaralı var. Dün fırtına vardı, onunla ilgisi olabilir mi bilmiyorum. Durum gerçekten çok kötü, bacağı kopan çocuklar var. Kazanın nedeni ise henüz tam olarak belli değil.

Bundan önce yapılan seferlerin videolarını gördüm şimdi, deniz inanılmaz dalgalı gözüküyor. Olacağı belliymiş :/

Son düzenleme:
Fırtına etkilidir elbette ama tamamen ihmal olduğunu düşünmekteyim. Mayıs ayında Filo'ya ait bu feribota bindim, resmen hurda.

Kesinlikle araştırılması gereken bir konu. Allah vefat edenlere rahmet eylesin.
Katılıyorum, maalesef Akgünler de aynı gün sefer yapmış; bakalım ne çıkacak :/

Katılıyorum, maalesef Akgünler de aynı gün sefer yapmış; bakalım ne çıkacak :/
Akgünler'in feribotu biraz daha iyiydi. Araba da taşıdığı için en azından daha bir "bakımlı" olduğunu düşünüyorum. Ancak Filo'nun bu gemisinin tuvaletleri bile patlamıştı, pislik her yere yayılmıştı.

Yani, belki gördüklerimi ben abartmışımdır ama ne feribotun demirleri ne de genel mekanizması sağlam değildi bence. Birkaç video çekmiştim hatta bulabilirsem tekrar bakayım.

Ama kesinlikle Girne'ye sefer yapan feribotlar iğrenç. Zorunluluk olmadıkça asla önermem, tavsiye etmem.

Akgünler'in feribotu biraz daha iyiydi. Araba da taşıdığı için en azından daha bir "bakımlı" olduğunu düşünüyorum. Ancak Filo'nun bu gemisinin tuvaletleri bile patlamıştı, pislik her yere yayılmıştı.

Yani, belki gördüklerimi ben abartmışımdır ama ne feribotun demirleri ne de genel mekanizması sağlam değildi bence. Birkaç video çekmiştim hatta bulabilirsem tekrar bakayım.

Ama kesinlikle Girne'ye sefer yapan feribotlar iğrenç. Zorunluluk olmadıkça asla önermem, tavsiye etmem.
Akgünler'i deneme şansım olmuştu birkaç kez, Filo'ya kıyasla çok daha iyi olduğunu hatırlıyorum. Hızlı feribota bindiğimi hatırlıyorum ama firma aklımda değil şu an, o da Akgünler'di sanırsam.

Batan gemi express olanlardan, zaten hızlı, stabil değil, üstüne bakımsızsa, deniz çok dalgalıysa tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum. Yine de çok erken konuşmak için.

Yayımlanan videolardan da anlaşıldığı üzere net ihmal var. Filo yine bildiğimiz gibi, Allah ihmali olan herkesin belasını versin. Gemi su alıyor, oradan şikayet ediyorlar geri dönsün diye umursamıyor kaptan ver ekibi. "Siz bilmiyorsunuz" deyip geçmişler.