Evde bilgisayarıma ses kartı takıp, elektro gitar çalmak istiyorum. Başlangıç için ne önerirsiniz? Mümkünse satabileceğim zaman kolay elden çıkarabileceğim, kullandığım süre boyunca da üzmeyecek bir kart istiyorum. Bütçe için değil, tavsiyeler için konuyu açtım.
Detaylar
Kim cevapladı?Emre.py
Üstün
Daha ucuz bir seçenek var mı acabaFocusrite Scarlett çok tercih edilir. Düşünebilirsiniz.
Ben bunların bu kadar arttığını bilmiyordum ya. Pardon hocam. Olmazsa ikinci ellerine falan bakabilirsiniz.
@Merdt Sari sitede 2K'ya Scarlett Focusrite 2i2 varmis. Is gorur mu?
Profesyonel degil de evde eglenmek icin calacaksan 2 dolarlik ses karti ile 40 dolarlik Behringer GUITAR LINK UCG102 aslinda ayni sey. Ikisisi de PCM2902 ses cipi kullaniyor. Bu ucuz ses kartina Behringer'in ASIO surucusunu de kurabiliyorsuuz. Gecikme lmuyor boylece. Hatta ses karti girisi stereo, o yuzden iki gitari birlestirecek bir aparatla iki tane gitar dahi kullanabilirsiniz. Amator isler icin fazlasiyla yetiyor.
Bu ses karti:
Bu da Behringer surucusu:
Profesyonel degil de evde eglenmek icin calacaksan 2 dolarlik ses karti ile 40 dolarlik Behringer GUITAR LINK UCG102 aslinda ayni sey. Ikisisi de PCM2902 ses cipi kullaniyor. Bu ucuz ses kartina Behringer'in ASIO surucusunu de kurabiliyorsuuz. Gecikme lmuyor boylece. Hatta ses karti girisi stereo, o yuzden iki gitari birlestirecek bir aparatla iki tane gitar dahi kullanabilirsiniz. Amator isler icin fazlasiyla yetiyor.
Bu ses karti:
Sari sitede 2K'ya Scarlett Focusrite 2i2 varmis. Is gorur mu?
Görür ya. Niye görmesin?
Emre.py
Üstün
Hoparlör veya kulaklık düşünüyorum. 2 adet jack çıkışı yeterli olur diye düşünüyorum.Audient ID14 MKII güzeldir. Bu arada kulaklık mı kullanacaksın referans monitör mü?
Verdiğiniz linkte ki alacağım şey de aynı işlevi mi görecek yani?@Merdt Sari sitede 2K'ya Scarlett Focusrite 2i2 varmis. Is gorur mu?
Bu ses karti:
Behringer bu is icin uretilmis. Gitar baglantisini saglar. Surucusunu kurmaniz gerek tabii. Bunun disinda sari sitede @Merdt nin bahsettigi Scarlett Focusrite 2i2 de var 2.000 TL'ye. Ya da ucuz ses karti alip Behringer surucusu ile kullanablirsiniz. Teknik ayrinti ile cok ugrasmak istemiyorum diyorsaniz Scarlett'i alin.
Bunu al gec, cift enstruman baglarsan ilerde onun icin Duo olanini alabilirsin. Bu karti baslarken aldim ben de 1.5 yildir kullaniyorum hicbir sikintisi yok gayet tatli. UM2 copunden vs. daha iyi en ucuz butcedeki Behringer'leri direkt gec.
Ya bunu al ya da ustte denildigi gibi Focusrite'a cik cok iyi oldugu icin.